Subsidie voor sportverenigingen in Eemsmond

Eemsmond – Sportverenigingen in de gemeente Eemsmond hebben zo’n € 500.000,- subsidie ontvangen voor sportstimuleringsprojecten binnen het Eemsmondse sportprogramma 100% fit. De subsidie wordt besteed aan projecten voor kinderen van 0 tot 18 jaar (dus op peuterspeelzalen, basisscholen en het HHC) en aan het project ‘Zo kan het ook’ voor NOVO.

Wethouder Harald Bouman is blij met de binnengehaalde subsidie: “We blijven van alles doen om onze inwoners – van jong tot oud – te stimuleren, meer te bewegen. En met hulp van Huis voor de Sport Groningen heeft het team van Eemsmond 100% fit een topprestatie geleverd door samen met de verenigingen deze subsidies binnen te halen. Met het geld kunnen we zeven prachtige projecten in onze gemeente van start laten gaan”.

Projecten in Eemsmond
In de gemeente Eemsmond starten binnenkort zeven sportimpulstrajecten, waaronder ‘B-Fit’, ‘Beweegkriebels/Beweegdiploma’ en ‘Zo kan het ook’. ‘B-Fit’ vindt plaats in het onderwijs met als doel het voorkomen en stabiliseren van overgewicht onder jeugd en jongeren in de leeftijd van 2 tot en met 15 jaar. Het project Beweegkriebels richt zich op kinderen van 0-4 jaar in de kinderopvang, waarbij het doel is om kinderen meer te laten bewegen. Het doel van ‘Zo kan het ook’ is het vergroten van de structurele sport- en beweegdeelname van mensen met een verstandelijke (of meervoudige) handicap in zorginstellingen. De verenigingen die de subsidies krijgen, zijn G.A.V. Unitas uit Usquert, Sport Vereniging Uithuizen (SVU), Meister SV, Vios uit Warffum. Voetbalvereniging Warffum, Stichting De Brug – Regio Noord en Pencak Silat vereniging Parahyangan uit Uithuizen.

Eemsmond 100% fit
Leefbaarheid is een belangrijk speerpunt in de gemeente Eemsmond: een veilig en sociaal leefklimaat in een prettige omgeving. Eén van de manieren om dat te realiseren is via sportactiviteiten. Sporten verbindt. Sporten heeft een sociaal en maatschappelijk karakter en is tevens goed voor lichaam en geest. Om hier invulling aan te geven, heeft de gemeente in 2009, in samenwerking met Huis voor de Sport Groningen, ‘Eemsmond 100% fit’ opgericht. Zo wil de gemeente haar inwoners letterlijk in beweging krijgen, op een leuke, interactieve en sociale manier. De gemeente vindt het bovendien belangrijk dat verenigingen met elkaar samenwerken zodat accommodaties multifunctioneel gebruikt kunnen worden en daardoor een hoge bezetting hebben. Ook daar helpt het team van 100% fit aan mee.

Back to top button