Subsidie om winkelgebied Appingedam te verbeteren

Appingedam – Een project om het winkelgebied van Appingedam te versterken krijgt subsidie van de provincie Groningen. Het gaat om het project ‘Stad Appingedam de regionale trekpleister’ ‘. Het project is bedoeld om meer bezoekers naar het (winkel)centrum te trekken. De subsidie komt uit de retailagenda. Hiermee ondersteunt de provincie ondernemers en gemeenten om winkelgebieden te verbeteren en daarmee de regionale economie te versterken.

Stad Appingedam
De vereniging Marketing Stad Appingedam krijgt een bijdrage van € 100.000 voor het project ‘Stad Appingedam de regionale trekpleister’. Marketing Stad Appingedam is een koepel van organisaties die samenwerken om Appingedam op de kaart te zetten. Dit willen ze doen door een stadspas in te voeren. Met de pas kunnen bezoekers van winkels in de binnenstad aanbiedingen en kortingen krijgen, met als doel dat ze hun boodschappen in Appingedam doen en niet in Groningen of dorpen in de omgeving.

Naar verwachting doen zo’n 90 ondernemers mee met de pas. Meer dan 50 ondernemers hebben al toegezegd. De afgelopen jaren is het winkelgebied in Appingedam opgeknapt. De stadspas is de volgende stap om bezoekers aan de binnenstad van Appingedam te binden. Naast de provincie dragen ook de gemeente Appingedam en de betrokken ondernemers zelf bij aan het project.

Back to top button