fbpx
18.1 C
Delfzijl
woensdag 27 mei 2020
Home Algemeen Stut-en-Steun al vier jaar actief in ondersteuning bij afhandeling mijnbouwschade

Stut-en-Steun al vier jaar actief in ondersteuning bij afhandeling mijnbouwschade

Appingedam – Stut-en-Steun bestaat deze week vier jaar. Sinds de oprichting hebben al vele inwoners van het aardbevingsgebied gebruikgemaakt van hun ondersteuning in het proces van de afhandeling van mijnbouwschade en versterking.

„We zijn blij dat we al vier jaar bewoners verder kunnen helpen,”vertelt coördinator Ina Blink. „Desondanks zouden we het liefst zien dat de mijnbouwproblematiek opgelost was en wij niet langer nodig waren. We weten tegelijkertijd allemaal dat dit geen realiteit is. De problemen duren voort, bewoners wachten lang en de aardbevingen blijven komen. Daarom gaan wij zo lang als nodig en mogelijk is door met het bieden van ondersteuning aan bewoners met mijnbouwschade aan hun woning of bedrijfspand.”

Ondersteuning bij indienen bezwaarstukken
„We staan als team stil bij ons vierjarig bestaan en daarmee bij het feit dat we al zoveel bewoners hebben kunnen ondersteunen. Met het schrijven van een zienswijze of een bezwaarschrift. Met het ondersteunen bij een arbiterzaak of een hoorzitting. Met meedenken over vraagstukken die bij een versterkingstraject komen kijken. Maar ook door ‘gewoon’ te luisteren naar de verhalen van bewoners. Hun ervaringen, hun problemen, hun zorgen, maar ook (kleine) overwinningen en mooie momenten. We horen regelmatig van bewoners dat zij het gevoel hebben dat ze er alleen voor staan. Zodra ze met ons in contact komen, vermindert dat gevoel. Ze hebben ons naast zich staan en dat geeft kracht, hoop en energie. Daar doen we het voor. Samen proberen we vooruit te komen, zo lang als dat nodig en mogelijk is.”

Ook tijdens de coronacrisis staat Stut-en-Steun onverminderd klaar voor inwoners. Het is momenteel niet mogelijk om een fysieke afspraak te maken op het kantoor in Appingedam, maar de medewerkers zijn gewoon via telefoon en mail bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur, via. 050-2112044 of welkom@stutensteun.nl.

Advertenties