Studio Tapila2 met vijf bekers naar huis

Leek – Afgelopen zaterdag 11 februari deden de wedstrijdteams van Studio Tapila2 mee aan de Noord Nederlands Kampioenschap Streetdance dat plaats vond in Sportcentrum Leek. Voor de meeste dansers was het de eerste wedstrijd van het seizoen, voor een aantal dansers zelfs de allereerste wedstrijd. Met gezonde spanning en zenuwen wist het jongste team 2Blast de vijfde plek te behalen in de categorie recreatie t/m 8 jaar en kreeg een mooie beker mee naar huis.

De teams 2Loud, 2Shine en Ven2rous vielen helaas buiten de prijzen. Het selectie team En2rage wist de competitie achter zich te laten in de categorie selectie 11 t/m 12 jaar. De jury vond hun zo goed dat ze per direct werden gepromoveerd naar de Demo categorie en bekroonde dit met een grote beker. De meiden van 2Fresh wonnen de derde prijs in recreatie 13 t/m 15 jaar en de jongens van Meant2be de tweede prijs in recreatie 16 t/m 18 jaar. Het toppunt van de dag waren de meiden van Oppor2nity.

Tijdens de prijsuitreiking werd mede gedeeld dat de jury dit seizoen voor het eerst beoordeeld heeft met een 10. De meiden dansten een pittige strijd met 13 deelnemende teams in de categorie Demo 16 t/m 18 jaar. Met een spannende bekendmaking won Oppor2nity de eerste prijs en kregen ze een 10 op het onderdeel choreografie en techniek. Ze staken er met kop en schouders bovenuit, aldus de jury.

Trainster Esmee Tapilatu is heel erg trots op al haar dansers: ‚We hebben ontzettend veel plezier gehad en dat is het belangrijkste’. De oudste teams Infa2ated en 2che wisten geen podiumplaats te behalen maar gaan weer hard trainen voor de volgende wedstrijd.

Back to top button