Stremming brug Zeesluizen Delfzijl

Delfzijl – Rijkswaterstaat en de provincie Groningen gaan samenwerken aan het groot onderhoud van de twee bruggen in de straat Zeesluizen in Farmsum. Vanaf begin oktober is de straat acht weken lang gestremd voor alle verkeer. De Oosterveldweg, en de bruggen in deze weg, blijft tijdens de werkzaamheden toegankelijk voor alle verkeer (zie kaartje).

Door middel van verkeersborden zullen er verschillende adviesroutes aangegeven zijn, zodat het bedrijventerrein Oosterhorn en de haven in Delfzijl goed bereikbaar blijven. Dit omdat de bruggen in de Oosterveldweg vaak open zijn en om opstopping te voorkomen.

Adviesroutes

Globaal bestaan de adviesroutes tijdens de stremming uit het volgende:

  • Vanaf de A7 wordt aangegeven dat het verkeer naar Delfzijl bij voorkeur via de N33 rijdt.
  • Op de kruising N992/N362 wordt aangegeven dat Delfzijl via de N362/N33 te bereiken is en het industrieterrein Oosterhorn via de N992/Kloosterlaan.
  • In Delfzijl wordt op de kruisingen van de Hogelandsterweg en de N997 aangegeven dat verkeer richting de A7 via de N33 dient te rijden.
Groot onderhoud nodig

Al geruime tijd zijn de bruggen in de straat Zeesluizen deels gestremd voor verkeer. De staat van onderhoud is dusdanig, dat normaal gebruik niet mogelijk is. Naast het onderhoud aan de bruggen, zullen er ook werkzaamheden aan de remmingswerken in het Eemskanaal worden uitgevoerd. De remmingswerken voor de scheepvaart worden in zijn geheel vervangen.

Back to top button