fbpx
5.6 C
Delfzijl
25 november 2020 20:36

Strafrechtadvocaat Wim Anker geeft theatercollege in de Molenberg

Delfzijl – Strafrechtadvocaat Wim Anker geeft donderdag 12 oktober een theatercollege in de Molenberg onder de titel: Anker & Anker, voor al uw misdrijven. De voorstelling laat zien hoe hij – maar ook zijn tweelingbroer Hans – te werk gaat, waarom beiden zo sterk achter hun ideologie staan en welke consequenties er kleven aan het verdedigen van mensen die door de maatschappij worden uitgekotst.

Het grondrecht dat iedereen een eerlijk proces verdient, staat namelijk hoog in het vaandel van het Friese strafrechtkantoor. De broers weigeren nooit zaken omdat mensen het niet kunnen betalen of op basis van de aard of de ernst van het feit. Beiden werden landelijk bekend door spraakmakende zaken als Ferdi E. (de moordenaar van Gerrit Jan Heijn), Martha U. (de Engel des Doods), Richard Klinkhamer (de schrijver die zijn vrouw ombracht) en Robert M. (de man die in Amsterdamse kinderdagverblijven de veroorzaker was van minstens 83 gevallen van misbruik met kinderen).

Door zijn helderheid, gedrevenheid en idealisme alleen al is dit college – doorspekt met praktijkvoorbeelden – een garantie voor aandacht, waarbij zijn humor af en toe hilarisch is te noemen.

De aanvang is kwart over acht.

Volg ons op

10,555FansLike
1,424VolgersVolg
5,228VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten