Storm zorgt voor weinig problemen in de regio

Appingedam/ Holwierde/Termunten – Van een woning aan de Wijkstraat in Appingedam is woensdagmiddag een zinken plaat gewaaid. Een buurtbewoner zag hoe een stuk zink van ongeveer drie bij twee meter van een dakkapel waaide. Omdat omwonende niet gerust waren dat er nog meer materiaal los kon komen werd de brandweer gebeld. Deze kwamen poolshoogte nemen en riepen al snel een hoogwerker op ter assistentie.

Brandweerlieden hebben de losliggende dakpannen en stukken hout van het dak gehaald. Hierna was het gevaar voor de omgeving geweken. De politie sloot het begin van de Wijkstraat tijdelijk af.

In Holwierde waaide een boom over de Bansumerweg. De gemeente was snel ter plaatse en heeft de boom verwijderd.

In Termunten kwam de brandweer aan te pas om een aantal los hangende takken te verwijderen. Eerder op de dag kwam ook een een deel van de boom naar beneden toen heeft de gemeente de weg weer vrij gemaakt. Omdat de omwonenden het niet vertrouwden werden er nog twee takken verwijderd.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1293″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”foo_box_free_edition” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]


Back to top button