7.3 C
Delfzijl
15 mei 2021 04:48

Stichting Welzijn en Dienstverlening (SWD) zoekt Buurtbemiddelaars

Delfzijl – Buurtbemiddelaars zijn vrijwilligers die inwoners helpen bij problemen met buren, zonder tussenkomst van politie of andere autoriteiten. Als buurtbemiddelaar ga je samen met een collega op pad om de communicatie tussen buren te verbeteren, om mee te helpen om onvrede tussen buren op te lossen. Deze problemen kunnen over van alles gaan: onvrede over de erfafscheiding, miscommunicatie over het pianospel van de buren, een altijd blaffende hond, enz.

Wat wordt er gezocht?
Vrijwilligers voor de drie teams van buurtbemiddelaars: één team in gemeente het Hogeland, één team in de gemeente Oldambt en één team in de toekomstige gemeente Eemsdelta (Delfzijl, Appingedam en Loppersum). Samen zijn zij het team Buurtbemiddelaars van SWD.

Wat vragen we van onze buurtbemiddelaars?
Buurtbemiddelaars hebben een brede interesse in de samenleving, kunnen hoofd- en bijzaken goed herkennen en scheiden en buurtbemiddelaars stralen vertrouwen uit. Daarnaast is de vrijwillige buurtbemiddelaar een bewoner die groeit van succes ervaringen en een bewoner die graag zijn of haar bijdrage wil leveren aan onze sociale samenleving.

Hoe werkt het?
Buurtbemiddelaars gaan altijd samen op pad, twee mensen horen altijd meer dan één persoon en daarnaast is het gezelliger. Samen met de bewoners wordt gezocht naar een oplossing voor de problemen.

Wat biedt SWD?
Alle buurtbemiddelaars krijgen een landelijk erkende scholing voordat gestart wordt met bemiddeling bij de eerste casus. Ieder jaar wordt bijscholing aangeboden om te zorgen dat de kennis van de buurtbemiddelaar op peil blijft en vergroot wordt. SWD is trots op haar vrijwilligers! We vinden investeren in kennis en kunde erg belangrijk. Daarnaast wordt ook in de voorwaarden geïnvesteerd zodat buurtbemiddelaars hun werk goed kunnen doen. We proberen jaarlijks op een passende wijze onze vrijwilligers te danken voor hun inzet.

Lijkt het u leuk om deel te gaan uitmaken van één van deze teams buurtbemiddeling? Of wilt u meer weten? Neem contact op met Lisette Stuut, coördinator buurtbemiddeling van de SWD. U kunt haar bereiken via l.stuut@s-w-d.nl of op maandag t/m woensdag via 06 – 3911 4125.

Volg ons op

11,150FansLike
1,424VolgersVolg
5,286VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
KlussenKlussen
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten