Stichting Sunrise brengt saamhorigheid terug in Opwierde met groot feest

Appingedam – Wat vorig jaar begon als wijkfeest georganiseerd door vier bewoners uit de wijk Opwierde in Appingedam, heeft zich ontwikkeld tot een jaarlijks feestelijk evenement. Na een succesvolle samenwerking met Joey’s Bar, heeft eigenaar Richard zich bij de initiatiefnemers aangesloten. “We misten de saamhorigheid in onze wijk,” vertelt Marion Puister. “En we zijn bezig die weer terug te krijgen.”

Dankzij de steun van bedrijven die betrokken waren bij de versterkingsoperatie, is op 9 september een groots feest georganiseerd. Het programma omvatte een kindermiddag met springkussens, een stormbaan, lekkernijen, en een bezoek van de brandweer om brandblussers te demonstreren. ’s Avonds werd het feest voortgezet met een DJ en een live optreden. “Veel bewoners vroegen ons of we dit jaarlijks willen organiseren,” zegt Jolanda Zeeman, wat hen aan het denken zette.

Samen met Stichting Stammenhof en Kriebeldam werd eind 2023 “Het grote Sinterklaasfeest” georganiseerd. Nu richten de organisatoren zich op de voorbereidingen voor een tweedaags evenement genaamd “Next Level”, dat op 30 en 31 augustus zal plaatsvinden.

Voor de toekomst hebben ze veel plannen en daarom hebben ze besloten als een stichting verder te gaan, onder de naam Stichting Sunrise. Voor meer informatie: Stichting Sunrise.

Back to top button