Stichting Strandhelling Delfzijl opent het watersport seizoen

Delfzijl – Op zaterdag 13 april organiseert de Stichting een testevenement voor open zeilboten en andere watersporters vanaf de strandhelling in Delfzijl. Ze nodigen enthousiastelingen uit om mee te zeilen op de Eems, ter voorbereiding op de aankomende wedstrijden en opstapdagen in juni.

Deelnemers worden vanaf 12 uur ontvangen op de strandhelling naast het zeestrand van Delfzijl, tegenover de gebouwen van Groningen Seaports en Wijnne Barends, aan de Handelskade Oost. Tussen 3 uur voor en even na hoogwater (HW Delfzijl 15.31 uur) zal er worden gevaren. De afsluiting van de testdag is om 17.00 uur.

Dit testevenement wordt georganiseerd als voorbereiding op de wedstrijden op 8 en 9 juni aanstaande, een zeilwedstrijd voor open bootjes vanaf de strandhelling. Op zondag is er een “Combi Noord” voor de Optimist, Laser en Splash zeilers in samenwerking met Zeilvereniging Schildmeer en Stichting Jeugd Wedstrijdzeilen. Het Eemshotel stelt prijzen beschikbaar voor de winnaars van de wedstrijden.

Tegelijkertijd met Delfsail worden elke dag opstapdagen georganiseerd van donderdag 13 tot en met zondag 16 juni. Tijdens de uren rondom hoogwater kunnen deelnemers meezeilen met open zeilboten zoals de catamaran of finnjol, en is er de mogelijkheid om de surfplank en kano uit te proberen. Op zaterdag is er in samenwerking met Stichting Delfsail gelegenheid voor opstappende crewleden van Tallships om kennis te maken met zeilen op de Eems-Dollard.

Het gebied van getijdewater biedt een unieke omgeving om te zeilen, met de Paap die bij laag water grotendeels droogvalt. Langs de nieuw aangelegde en voor natuur beschermde kwelders aan de kustlijn van Delfzijl richting de Pier van Oterdum of richting het Bierummer Strand.

Belangstellenden zijn van harte welkom om te komen kijken tijdens de evenementen. In juni staat op de wal een tijdelijk regatta paviljoen om bezoekers en deelnemers te ontvangen.

Op de website www.strandhellingdelfzijl.nl is meer informatie te vinden over de stichting en kunnen deelnemers zich aanmelden voor de evenementen.

Back to top button