Stichting Liberation Route Foundation op zoek naar bijzondere bevrijdingsverhalen

Delfzijl – Op woensdagavond 15 juni 2022 organiseert de Liberation Route Foundation (LRE) en Biblionet Groningen een verhalenavond die in het teken staat van de Canadian Trail. Dit is een internationale herdenkingsroute die van Normandië tot aan het uiterste puntje van Noord-Nederland loopt. Naast een lezing van historicus Joël Stoppels over de bevrijding van Groningen is er een verhalenronde over de Canadese inzet in onze regio.

De Canadese bevrijding
Een groot gedeelte van de herdenkingen in Nederland zijn verbonden aan de Canadese inzet in 1944 en 1945. Ook in Noord-Nederland hebben de Canadese troepen een zware tol betaald voor onze bevrijding. Mede daarom ziet LRE het als hun taak om de herinnering aan deze bevrijders een blijvende plek te geven en de fysieke overblijfselen te bewaren en toegankelijk te maken. LRE wil de route het komende jaar uitzetten door per regio bestaande paden aan elkaar te koppelen en deze te verrijken met digitale verhalen en zichtbare markeringen.

Liberation Route Foundation op zoek naar bevrijdingsverhalen
De Verhalenavond is voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp. Voor de verhalenronde zoekt de Liberation Route Foundation we specifiek naar mensen die iets willen vertellen over de bevrijding en de Canadezen. Heeft u een verhaal of weet u iemand die hierover zou willen vertellen dan horen we dat graag op deze avond.

De verhalenavond in de Bibliotheek in Delfzijl begint om 19:30 uur en aanmelden kan via: www.biblionetgroningen.nl/agendaBack to top button