maandag 2 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

Stichting Groningen Hartveilig biedt gratis online reanimatiecursus aan

spot_img

Groningen – Vanaf 1 april biedt stichting Groningen Hartveilig burgerhulpverleners in Groningen gratis een unieke online reanimatietraining aan via Instagram. De cursus, de ‘Insta livesafer’, bestaat uit zeven filmpjes met informatie en oefeningen die je thuis in korte tijd kunt volgen.

‘Bij reanimaties worden vaak burgerhulpverleners opgeroepen’, schrijft Stichting Groningen Hartveilig in een persbericht. Zij moeten regelmatig hun certificaat vernieuwen door bijvoorbeeld een cursus te volgen.

Kennis opfrissen
‘Vanwege Corona was dit het afgelopen jaar nauwelijks mogelijk. Daarom is gezocht naar een online cursus met theorie en praktijk, waarmee burgerhulpverleners hun kennis weer kunnen opfrissen.’ De cursus dient ter voorbereiding op de herhalingstraining, die zodra het kan ‘en masse’ georganiseerd wordt, stelt de stichting.

Via Instagram
De Insta lifesaver cursus is ontwikkeld door spoedeisende hulparts en onderzoeker Heleen Lameijer. ‘De modules worden via Instagram aangeboden en de informatie is erg toegankelijk. De praktijkoefeningen zijn thuis gemakkelijk na te doen.’ Aan het eind van de cursus is er een live-bijeenkomst waarin Lameijer vragen beantwoordt.

Aanmelden kan vanaf 1 maart via info@groningenhartveilig.nl.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,268VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
AutoAuto
TuinTuin
DierDier
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten