fbpx
2.9 C
Delfzijl
zaterdag 25 januari 2020
Home Weer en natuur Stevige onweersbuien luiden hittegolf uit

Stevige onweersbuien luiden hittegolf uit

Nederland – Deze tweede officiële hittegolf van het jaar wordt vandaag beëindigd door enkele, lokaal stevige, onweersbuien. Voordat het zover is schijnt de zon nog flink, maar er zijn wel al sluierwolken zichtbaar die een naderende verandering aankondigen. De temperatuur stijgt naar 26-27 graden in het westen en naar 28-29 graden in Friesland, Flevoland en Utrecht. In de rest van het land wordt het nog een keer tropisch met 30-32 graden.

De hittegolf, die in De Bilt op vrijdag 23 augustus begon, gaat vandaag de zesde dag in met in De Bilt een verwachte temperatuur van 28 graden. De warmte wordt vanavond en komende nacht verdreven door enkele regen- en onweersbuien.

Stevige onweersbuien met kans op hagel en zware windstoten
Vanochtend vroeg is al kans op een enkele onweersbui die vanuit België over het zuidwesten trekt. Vanmiddag kunnen in het oosten en zuiden zeer lokaal fikse onweersbuien ontstaan. Op veel plaatsen is het dan nog droog en is het wachten op meer onweersbuien in de avond en nacht.

In de loop van de avond neemt vanuit het zuidwesten de kans op onweer toe en in de nacht trekken enkele stevige onweersbuien noordoostwaarts over het land. De zwaarste buien zijn voor de oostelijke helft. Lokaal kan het stevig onweren met een hoge bliksemactiviteit en lokaal veel regenwater in korte tijd. De temperatuur daalt naar 16-18 graden.

Morgen rustig zomerweer
Morgen is het eerst bewolkt. In het oosten en noordoosten komen in de vroege ochtend nog enkele buien voor en daarbij is nog onweer mogelijk. In de rest van het land is het droog en vanuit het westen klaart het op. De rest van de dag is er een mix van zon, stapelwolken en heel lokaal een bui. De temperatuur stijgt naar 21-22 graden aan zee en naar 23-24 graden in de rest van het land. In het oosten en zuidoosten kan het nog zomers warm worden met 25-26 graden.

Advertenties
Advertenties