Steunpunt Verlies en Rouw doneert 750 euro aan VPTZ De Schutse

Appingedam – Het bestuur van Steunpunt Verlies en Rouw is verheugd om te kunnen meedelen dat het 750 euro heeft kunnen doneren aan VPTZ De Schutse. Stichting Steunpunt Verlies en Rouw is onlangs opgeheven, maar de doelstelling van het Steunpunt vindt voor een gedeelte een goed vervolg binnen De Schutse, oordeelt het oud-bestuur.

Jannie Goense, bestuursvoorzitter van De Schutse, kan zich hierin volledig vinden. “Voor de gasten van ons hospice en in de thuissituatie is het motto: ‘opdat niemand in eenzaamheid hoeft te sterven’. Dit prachtige motto wordt met hart en ziel door meer dan 80 vrijwilligers ingevuld, 7 dagen per week. Ook de familie, naasten en zorgprofessionals krijgen daardoor in het kader van verlies en rouw te maken met het werk van De Schutse. We zijn heel blij dat het Steunpunt aan ons gedacht heeft en deze donatie voor De Schutse bestemd heeft. Een prachtig en waardevol gebaar!”

Naast een basissubsidie van het ministerie en de bijdrage van betrokken gemeenten, is De Schutse sterk aangewezen op giften en donaties. “We zijn daarom zeer dankbaar voor elk bedrag dat ons gegeven wordt. Daardoor is het mogelijk om ons werk voor iedereen die in de laatste levensfase aangewezen is op de hulp en begeleiding van De Schutse, voort te zetten. In ons hospice én in de thuissituatie.”

VPTZ De Schutse is er voor iedereen in Noord-Groningen. Meer informatie is te vinden op www.palliatievezorg-groningen.nl.Back to top button