33.7 C
Delfzijl
dinsdag 25 juni 2019
Home Sport Stemronde 6e Noord-Groninger Sportgala geopend

Stemronde 6e Noord-Groninger Sportgala geopend

Appingedam – De stemronde voor de zesde editie van het Noord-Groninger Sportgala is op de eerste dag van het nieuwe jaar geopend. Het gala wordt op vrijdag 8 februari in de Nicolaikerk in Appingedam gehouden. Tijdens het Sportgala vindt er een optreden plaats van zanger René Becker.

Tijdens het evenement worden de Noord-Groninger sportman, sportvrouw, sportploeg en sporttalent van 2018 gekozen. Net als bij de voorgaande edities zijn de genomineerden door bezoekers van EemsmondSport voorgedragen.

Uit alle aanmeldingen zijn de 12 meest voorgedragen kandidaten op de lijst gezet die kans maken op een van de beschikbare prijzen. Nieuw is dat de stichting EemsmondSport Delfzijl zelf een winnaar aanwijst voor de in het leven geroepen oeuvreprijs.

Stichting EemsmondSport Delfzijl is trots op wat er nu al is bereikt. Uit alle reacties die men ontvangt blijkt wel dat verenigingen, individuele sporters en hun aanhang enorm meeleven. ‘Het formulier was nog geen dag online of er waren al een kleine 1500 stemmen geteld’, zegt voorzitter Nanko Kiel.

Aan het einde van de stemronde van afgelopen jaar telde de organisatie zo’n 10.000 stemmen. Of dat aantal nu ook weer gehaald wordt vindt men bij EemsmondSport niet belangrijk. ‘Of het er nou duizend of tienduizend zijn vinden we niet zo spannend. Het gaat ons om de waardering voor de amateursport. Daar doen we het allemaal voor.’

Het stemgedrag wordt overigens ook deze editie nauwkeurig bewaakt om er voor te zorgen dat alles eerlijk verloopt. ‘Daar hebben we binnen onze gelederen een zeer bedreven iemand voor. Richard Heuving zorgt er voor dat er geen enkel misverstand kan bestaan over de uiteindelijke winnaars.’

Woensdagmiddag 6 februari om twaalf uur wordt het stemformulier gesloten en kan de einduitslag worden opgemaakt. Deze blijft tot aan de uitreiking geheim, dus zal men naar het gala moeten om te weten te komen wie er uiteindelijk als winnaars uit de bus zijn gekomen.

De zaal is op 8 februari om acht uur open, het programma begint om half negen en wordt aan elkaar gepraat door de van RTV Noord bekende Theo Sikkema. En wat nog veel belangrijker is, de toegang is gratis.

Advertenties

Advertenties