Steeds meer mensen kiezen voor een duurzame vloer

Nederland – In een tijd waarin milieubewustzijn steeds belangrijker wordt, kiezen steeds meer mensen voor een duurzame vloer. Een trend die we natuurlijk al wel een paar jaar in het bedrijfsleven zien, lijkt nu ook over te springen naar onze woningen. Waar we namelijk tot jaren geleden vaak kozen voor een wat goedkopere vloer en deze vaak iedere 3 tot 5 jaar wel vervingen, zien we nu dat de gemiddelde vloer toch zo’n 10 tot 12 jaar blijft liggen. Een hele vooruitgang dus! Hoewel we destijds voor kozen voor laminaat en tegenwoordig sneller voor PVC of een gietvloer, zien we ook dat laminaat zich enorm heeft ontwikkeld. Zo zijn er uiteraard nog merken die voor een paar euro per vierkante meter verkrijgbaar zijn, maar over het algemeen zien we ook dat hier een flinke kwaliteitsslag is gemaakt. Omdat we hebben gemerkt dat er best wel een aantal redenen zijn waarom mensen kiezen voor een duurzame vloer, hebben we een selectie gemaakt van de redenen die wij het belangrijkste vinden.

Mensen kiezen vaker voor de lange termijn

Een van de redenen waar steeds meer mensen kiezen voor bijvoorbeeld een PVC vloer of vloer van Epoxy giethars, is omdat deze vloeren een stuk langer meegaan. Vooral een gietvloer heeft als voordeel dat ze een stuk harder zijn dan veel andere vloeren en dus een levensduur hebben van zeker 20 tot 30 jaar. Dat neemt niet weg dat je na een aantal jaren bijvoorbeeld kunt kiezen de vloer te laten polijsten zodat deze er weer als nieuw uitziet, maar  dat is in verhouding een stuk voordeliger dan een compleet nieuwe vloer. Kijken we naar de prijzen van een epoxy vloer, dan liggen deze zo tussen de 45 en 90 euro per vierkante meter. Ja, de eerste kosten zijn wat hoger, maar op lange termijn verdiend dit meer dan terug.

Betere isolatie

Het klopt dat een vloer voornamelijk is als ondergrond, maar wist je dat een vloer ook serieus van invloed is op het comfort in een woning? Stel dat je kiest voor een gietvloer van epoxywinkel, dan heeft dit als voordeel dat het een stuk beter isoleert dan een eenvoudige laminaatvloer. Vooral in combinatie met vloerverwarming is dit een goede combi. Aan de ene kant houdt de vloer de optrekkende kou uit de grond veel beter tegen en verdeelt het de warmte gelijkmatig over de ruimte. Zo hoef je dus niet bang te zijn dat je last krijgt van koude voeten en houd de vloer de warmte ook langer vast en kun je de thermostaat rustig een uur voordat je naar bed gaat een paar graden omlaag zetten.

Volledig naar eigen smaak

Natuurlijk heb je bij een PVC vloer en ook laminaat ontzettend veel keuze. Toch is het niet zo dat je helemaal naar eigen wens een kleur en patroon kunt kiezen. Dit is iets  wat bij het kopen van een gietvloer dus wel kan. Je kunt niet alleen zelf bepalen welke kleur en tint de vloer moet zijn, maar ook of er bijvoorbeeld een glans, matte of ruwe afwerking moet worden toegepast. Zo zien we bijvoorbeeld vaak dat hotels en andere bedrijven kiezen het logo te laten verwerken in de vloer bij de receptie.

Back to top button