Stedum Live: Kunstenaarsgroep organiseert bruisend open atelier weekend met kunst en muziek

Stedum – Een weekend vol kunst en muziek staat voor de deur, en het belooft een waar genot te worden. De kunstenaarsgroep uit Stedum kondigt met trots ‘Stedum Live’ aan, een Open Atelier Weekend op 3 en 4 juni 2023, van 13:00 tot 18:00 uur. Dit bijzondere evenement verwelkomt gasten uit de kunst- en muziekwereld.

Het pittoreske dorp Stedum wordt het toneel van een boeiende Atelierroute die dwars door het centrum loopt. De route begint bij de Stationsweg, voert via de Kampweg naar de Hoofdstraat, en eindigt halverwege de Lopsterweg. Er zijn echter twee uitzonderingen op deze route die niet over het hoofd gezien mogen worden: de Ateliers van Birgitta Prechtl aan de Singel en Zwanny Rijskamp aan de Bedumerweg.

Naast het bewonderen van de kunstwerken in de ateliers, kunnen bezoekers op deze middagen genieten van diverse optredens van bijzondere muzikanten. De optredens vinden plaats in zowel ateliers als huiskamers en bieden een breed scala aan muziekgenres, variërend van pop en jazz tot blues en klassiek. Bovendien worden er korte films vertoond, zijn er poëzievoordrachten en vinden er enkele workshops plaats.

Met een veelzijdig programma vol verrassingen en activiteiten biedt ‘Stedum Live’ vermaak voor elke bezoeker. Stedum komt tot leven met een inkijkje in de opengestelde huizen en ateliers. Er is voor ieder wat wils.

De deelnemende kunstenaars zijn: Anja Vlaskamp, Annelies Middel, Bas Nijenhuis, Birgitta Prechtl, Eveline van Duyl, Geurt van Dijk, Hannie van Dalen, Huib van der Stelt, Jan Velthuis, Jitske Rinsma, Kaj Reker, Leen Kaldenberg, Maria Hoeksema, Mathilde Hemmes, Miriam Geerts, Jan Pitt, Renate Martini, Riny Bus, Ruben Postema en Zwanny Rijskamp.

En dan is er nog de muziek. Neem bijvoorbeeld de Vintage Groove van Rob Douma + Friends, een swingende en ruige ervaring. Een paar deuren verderop is er het Klassieke Genre van Trio Voice and Strings. Daarnaast zorgen D, S & N voor folk- en gitaarliedjes, waaronder werk van Bob Dylan. Het duo Caminante, bestaande uit Annelies Middel en Bert Heikema, brengt klassieke muziek en volksmuziek ten gehore. Jazz, blues en funk kunnen worden beleefd met Evert Scholten, terwijl het duo Piet & Marijke verrassende Nederlandstalige liedjes ten gehore brengt. Nanne Santing, ooit lid van een fanfare, zal op zaterdag aanwezig zijn met enkele collega-leden van het orkest Harmony’67, namelijk Johan Dijkstra, Paula James en Emily Oosterhuis.

Naast kunst en muziek kunnen bezoekers genieten van diverse andere culturele bijdragen. Johan Brokken heeft zich laten inspireren door het werk van fotograaf Jan Pitt en heeft er verhalen bij geschreven, die hij zal voordragen uit eigen werk. Kaj Reker geeft een workshop over creatieve coaching, Maria Hoeksema verzorgt een workshop grafiek en Renate Martini nodigt bezoekers uit om te schilderen op een groot doek. Daarnaast worden er korte films getoond van Itamar Kool en Eveline van Duyl. Tot slot is de expositie over Sien Jensema ook te bewonderen.

Op alle locaties is een overzicht beschikbaar met daarop de exposities van de kunstenaars en informatie over waar en wanneer de muziekoptredens plaatsvinden. Bezoekers kunnen dit overzicht raadplegen om optimaal van ‘Stedum Live’ te genieten.

Mis het niet! ‘Stedum Live’ biedt een weekend vol inspiratie, creativiteit en vermaak voor alle kunst- en muziekliefhebbers. Noteer de data in uw agenda en maak u klaar voor een onvergetelijk evenement in Stedum.

Back to top button