Startschot gegeven voor aanleg kunstgrasvelden Burgemeester Welleman sportpark in Appingedam

Appingedam – Maandag 4 juni is het officiële startsein gegeven voor de aanleg van twee kunstgrasvelden op het Burgemeester Welleman sportpark in Appingedam. De starthandeling werd gedaan door de wethouders Annalies Usmany en Lea van der Tuin van de gemeente Appingedam, voorzitters Rick van Bostelen en Geert Bijleveld en een groep jeugdleden van DVC (Damster Voetbal Club).

Wethouder Annalies Usmany-Dallinga: “Wat fijn dat het nu zo ver is! Met de aanleg van deze kunstgrasvelden is dit sportpark klaar voor de toekomst. Het  is een kans om dit te realiseren in combinatie met het bouwen van tijdelijke woningen. Het overleg en de samenwerking met DVC en andere partners verliep positief en constructief.  Ik ben blij dat we, ook met steun vanuit de gemeenteraad,  het financieel aankunnen om deze  voorzieningen te realiseren. ”

Toekomstbestendig sportpark
De aanleg van kunstgrasvelden hangt samen met het plan om 56 tijdelijke woningen te plaatsen op delen van het sportpark. De gemeente Appingedam heeft in samenwerking met  DVC, NCG, CVW en NAM  hiervoor een plan ontwikkeld.

DVC heeft al langer de ambitie om kunstgrasvelden te realiseren. Door het combineren van verschillende kansen wordt dit nu mogelijk. Hiermee wordt het sportpark toekomstbestendig.

Uitvoering
Het werk is aangenomen door Domo Sports Grass, specialist in oplossingen voor sportterreinen. DVC hoopt de kunstgrasvelden te kunnen bespelen bij de start van het nieuwe voetbalseizoen in september 2018.

Gezondheid
Op meerdere momenten heeft de gemeenteraad zich uitgesproken over de aanleg van kunstgrasvelden. Daarbij stond het aspect gezondheid centraal . Gekozen is voor het toepassen van het veilige, maar wel duurdere, TPE-infill. Dit materiaal voldoet aan de nomen die gesteld worden aan speelgoed. De keus voor de veilige kunststofkorrels boven ‘rubbergranulaat’ vergt een extra investering van ongeveer 140.000 euro dit komt boven op de eerder beschikbaar gestelde 870.000 euro.

 

Back to top button