9.8 C
Delfzijl
16 april 2021 16:08

Start praktijkgestuurd leren bij ’s Heeren Loo, Cosis, De Zijlen, Alfa-college en Noorderpoort

KlussenKlussen
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
ComputerComputer
StudieboekenStudieboeken
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Vaker kopenVaker kopen

Bedum – ’s Heeren Loo, Cosis, De Zijlen, Alfa-college en Noorderpoort tekenen op donderdag 30 januari 2020 in Groningen een samenwerkingsovereenkomst voor praktijkgestuurd leren. Met deze samenwerking kunnen de onderwijs- en zorginstellingen studenten nog beter voorbereiden op hun rol als begeleider van mensen met een verstandelijke beperking. In februari starten ruim 30 studenten met deze nieuwe vorm van leren. Er wordt opgeleid voor het diploma Maatschappelijke Zorg niveau 3 en niveau 4. Uniek aan deze samenwerking is dat twee ROC’s en drie zorginstellingen in Groningen samen praktijkgestuurd leren mogelijk maken in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Praktijkgestuurd leren is een succesvol concept waar zorginstellingen en onderwijsorganisaties elkaar op een vernieuwende manier versterken om een brug te leggen tussen onderwijs en het werken in de zorg. Met praktijkgestuurd leren nemen studenten zelf verantwoordelijkheid voor het leerproces. Iedere student kan direct ingaan op wat in de praktijk gebeurt. Talentvol ontwikkelen is het uitgangspunt waarbij de student veel meer de regie op zijn/haar leren heeft. De leervragen ontstaan uit wat cliënten nodig hebben en is de basis van het flexibele onderwijsprogramma.

Reactie Dytmer Hettinga (regiodirecteur bij ’s Heeren Loo) namens Cosis, De Zijlen en ’s Heeren Loo:
’De 3 zorgorganisaties willen dat cliënten de best mogelijke zorg en ondersteuning krijgen. Daarvoor hebben we medewerkers nodig die naast de benodigde kennis en vaardigheden, regie durven nemen en persoonlijk leiderschap tonen. Met praktijkgestuurd leren bieden we nieuwe medewerkers, zij-instromers en jongeren een plezierige leer- en werkomgeving waarbinnen ze deze competenties optimaal kunnen ontwikkelen. Daarnaast ben ik blij dat we dit samen met De Zijlen, Cosis en het onderwijs doen. In plaats van elkaar te beconcurreren in een steeds krapper wordende arbeidsmarkt proberen we samen potentiele nieuwe medewerkers een goede opleiding en daarmee een betere start te geven in het prachtige werkveld van de gehandicaptenzorg’.

Volg ons op

11,070FansLike
1,424VolgersVolg
5,282VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
WonenWonen
AutoAuto
TuinTuin
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten