fbpx
maandag 29 november 2021
11.3 C
Delfzijl

Stakende leraren kunnen donderdag 5 oktober ook terecht in het Stadspark in Groningen

Groningen – Naast de grote landelijke PO-staking op 5 oktober in het Zuiderpark van Den Haag vindt er ook in Groningen een stakingsmanifestatie plaats. Deze manifestatie is gestart door enkele enthousiaste leerkrachten.

HET IS CODE ROOD IN HET PRIMAIR ONDERWIJS

Het lerarentekort loopt snel op. De burn-out percentages in de sector zijn de hoogste van Nederland. De salarissen blijven mijlenver achter bij vergelijkbare beroepen. De politiek aarzelt om werk te maken van een aantrekkelijker beroep, met een eerlijk salaris en een lagere werkdruk. De politiek aarzelt om werk te maken van een aantrekkelijker beroep, met een eerlijk salaris en een lagere werkdruk. Zij negeren de stormwaarschuwingen, terwijl het water de schoolteams tot de lippen staat. Het is CODE ROOD in het basis- en speciaal onderwijs. Ook in het noorden!

De grote landelijke stakingsbijeenkomst is in Den Haag. Hier willen ze met zoveel mogelijk mensen aanwezig zijn om een signaal af te geven aan de politiek. Er zijn mensen die niet naar Den Haag kunnen. Zij willen wel graag laten zien dat ze achter de staking staan. Er is een aantal leerkrachten met een alternatieve stakingsmanifestatie in Groningen gestart. Deze actie is door veel besturen en leerkrachten in de provincie en omstreken opgepikt en gedeeld. Met dit gegeven is PO front deze dagen aan de slag gegaan om de stakingsmanifestatie in Groningen samen verder te organiseren.

De manifestatie vindt plaats op:
Donderdag 5 oktober
Locatie: Drafbaan Groningen
Concourslaan 10, 9727 KD Groningen (inloop vanaf 9.30 uur)
Tijd: 10.00 tot 11.30 uur

 

 

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,328VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer