Stadstuin de Eendracht in Appingedam, leuk voor iedereen!

Appingedam – Stadstuin de Eendracht in Appingedam is een groene ontmoetingsplaats waar vele Damsters bij elkaar komen. Het is een gezamenlijk project van bewoners, de gemeente Appingedam, ’s Heerenloo en ASWA-Welzijn. De Stadstuin bestaat bijna 2 jaar. Steeds meer kinderen, mensen met een beperking , tuinliefhebbers en Damsters werken en ontmoeten elkaar op de Stadstuin.

De opbouwfase van het aanleggen van de tuin is afgerond. De werkgroep heeft deze taak goed volbracht met als resultaat een prachtige tuin met de gelegenheid voor ‘moestuinieren’. Nu komt de volgende uitdaging;  dat nog meer Damsters gebruik gaan maken van de mogelijkheden op de Stadstuin en dat het groen met elkaar duurzaam wordt onderhouden.

Voor 2018 zijn er weer volop plannen voor activiteiten. Deze ontmoetingsactiviteiten worden mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds. Om deze activiteiten te realiseren naast de tuinwerkzaamheden is een nieuwe werkwijze nodig. De werkgroep in de huidige  vorm zal daarom beëindigd worden.

De ASWA zal de coördinatie op zich nemen voor de diverse gebruikers van de stadstuin en activiteiten. De huidige vrijwilligers gaan zich bezighouden met een aantal specifieke taken. Daarnaast is er volop ruimte voor enthousiaste tuinders om de Stadstuin duurzaam te behouden voor Appingedam.

Iedereen die geïnteresseerd is, nieuwe ideeën heeft, een bijdrage wil leveren aan activiteiten of tuinonderhoud kan contact opnemen met: Peronne Burggraaf tel. 0596623315 of mail p.burggraaf@aswa-welzijn.nl  Er zijn vele manieren om mee te doen!

Back to top button