Stadsmunt Appingedam voor Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso

Appingedam – In een volle sporthal Eelwerd is vrijdag 15 december de Damster Stadsmunt uitgereikt aan het Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso.

Dat gebeurde tijdens het 30e concert dat het KMKJWF in Appingedam heeft verzorgd. Op grond van haar verdienste van de afgelopen 30 jaar is het Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso op deze wijze onderscheiden. Hiermee geeft de gemeente blijk van haar erkentelijkheid voor haar inzet en betrokkenheid. Volgens de criteria komt het KMKJWF hiervoor in aanmerking: ‘personen of groepen die een bijzondere prestatie of verdienste hebben geleverd voor de Damster gemeenschap, op cultureel, sportief of sociaal gebied’.

De avond werd geopend door majoor G.A.F. Jansen, commandant KMKJWF. Na de pauze kwam Linda Wagenmakers op het podium en maakte er samen met de muzikanten van Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso een swingende avond van.

Appingedam kent een lange verbintenis met de Koninklijke Landmacht: in Appingedam hebben twee kazernes gestaan. Tussen 1949 en 1964 waren militairen gelegerd in de Pieter Bierema Kazerne aan de Stationsweg. Militairen van de Koninklijke Landmacht en ook eenheden en opleidingscentra van de Koninklijke Landmacht hadden tot 1990 hun legerplaats in het Kamp Fivelingo, later de Willem Lodewijk van Nassau Kazerne, aan de Westersingel. De Pieter Bieremakazerne (de vroegere Ambachtsschool) is gesloopt. In 2002 is het oude hoofdgebouw van de W.L. van Nassaukazerne, na een tussenliggend gebruik als waterschaps-(Eemszijlvest)kantoor, verbouwd tot appartementencomplex.

Het concert werd bijgewoond door een groot aantal veteranen uit de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1398″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button