Stadsbestuur Appingedam trapt vergaderseizoen af op de fiets

Appingedam – Donderdag 7 september startte het stadsbestuur van Appingedam traditiegetrouw het nieuwe vergaderseizoen met een fietstocht door de stad. Tijdens de jaarlijkse fietstocht worden nieuwe projecten en actuele ontwikkelingen bekeken.

Vanaf het Stadskantoor leidde de fietstocht naar de eerste stop: de Molukse kerk. De heer Velvis, bouwkundige bij Stichting Oude Groninger Kerken, vertelde over de geschiedenis van de Molukse kerk en de restauratie- en versterkingswerkzaamheden die bijna zijn afgerond. De Molukse kerk is in eigendom van de Stichting Oude Groninger Kerken en blijft als kerk in gebruik door Geredja Indjuli Maluki en de Noodgemeente Protestant Maluku di Belanda Maart ’53.Aansluitend maakten raad en college een sportief rondje door de beweegtuin nabij de Molukse kerk.

Via de wijk Opwierde Zuid werd de tocht vervolgd naar begraafplaats Stilleweer waar wethouder Van Bostelen vertelde over de uitbreiding van het kerkhof op drie terpen.

Vervolgens werd koers gezet naar het Museum Stad Appingedam. Tijdens de kindergemeenteraad in maart won het voorstel van het museum om voor de basisschoolleerlingen van de groepen 8 een workshop animaties maken te organiseren. In juni hebben de leerlingen animaties gemaakt over spannende verhalen in Appingedam. Mevrouw Heijnen, directeur van het museum, liet hiervan een compilatie zien en vertelde over het enthousiasme waarmee de leerlingen deze hebben gemaakt. De filmpjes zijn nog steeds te zien in het museum. Hierna fietste de groep naar het Professor Cleveringaplein waar wethouder Van Bostelen een toelichting gaf op de uitvoering en afronding van de herinrichting van het plein.

De laatste stop was aan de Dijkhuizenweg bij de Stadswerf. Daar kregen raad en college uitleg over de nieuwe Boki (een multifunctionele machine voor o.a. vegen en strooien) en werd de fietstocht afgesloten met een hapje en drankje.

 

Back to top button