Springpop presenteert vier bands op Tweede Paasdag

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Delfzijl – Vier bands, gratis entree en een gezellige Tweede Paasdag. Dat is wat Springpop Revival belooft voor de dertiende editie van dit gratis festival in Grand Café Het Lokaal in het centrum van Delfzijl.

Op het programma staan in volgorde van opkomst: The Green Shades, HusH!, Dirty Boulevard en Groove Ally.Het programma start om 15.00 uur en de zaal is om 14.00 uur open. Voor de honger hoef je tussendoor niet naar huis want Het Lokaal heeft de keuken open voor een portie bitterballen, broodje kroket of frikandel of een plate saté. 

The Green Shades?
Springpop gaat spetterend  van start met The Green Shades. Een nieuwe band geformeerd rond frontman Gerlof Timmer (zang/gitaar). De Delfzijlster gaf al meerdere keren acte de presence op Springpop, iedere keer in een andere band of in ieder geval in een band met andere naam. 

Deze keer wordt hij geflankeerd door gitarist Fred van der Brink, drummer en zanger Halil Öder en bassist Rolf Freij. Het repertoire bestaat voornamelijk uit rock-covers en enkele eigen nummers met hier en daar een uitstapje naar de blues. Dit is het eerste optreden van de band in deze samenstelling!

HusH!
Dan maakt HusH! zijn opwachting. Een vijfmans-formatie waarin we ook de van oorsprong Delfzielster Kees Brandsma terugzien die hier bepaald ook niet voor het eerst optreedt. We kennen hem trouwens ook als bassist van de Eemsmond Big Band. 

Op drums treffen we Hubert van der Jeugd aan, in de regio bekend van The 4Horsemen. Wouter Middel zingt, Erik Hulshof speelt gitaar en Arnout Arkenbout hammondorgel. De band is een voortzetting van de Deep Purple coverband  Perfect Strangers. Nu met andere powerrock uit de seventies. 

Dirty Boulevard
De volgende band komt uit Assen. Hier zien we op bas Werner van Baarsen terug die we óók al kennen van de The 4Horsemen. Werner komt met zijn oude maatjes van Dirty Boulevard naar Delfzijl. Barry van Urk (zang), Roel Faber (gitaar), Leo van Ree (gitaar) en drummer Aldo Koops brengt een indrukwekkende reeks van rockcovers van Herman Brood tot Cindy Lauper,  Van Herman Brood tot Cindy Lauper en van Rolling Stones tot Lou Reed en Iggy Pop tot Black Crowes. De bandleden hebben in de koop van de jaren een schat aan ervaring opgebouwd en dat is te horen in het bijzonder energieke optreden van Dirty Boulevard. 

Groove Ally
Swingende uitsmijter is de bekende band Groove Ally. De band rond zanger/gitarist Allard Folkers geniet een grote populariteit in de regio. Op bas Fokke Boorsma, piano en toetsen Dennis Beumer en Nardo Titirloblobu drums, percussie en zang. Nieuw is zangeres Roxanna Verboekend waarvan de verwachtingen hoog zijn. Roxanna zingt sinds een jaar bij Groove Ally. Haar komst naar deze band heeft alles te maken met Springpop. Allard Folkers en zij ontmoetten elkaar enkele jaren geleden op Tweede Paasdag in Het Lokaal waar hij met Groove Ally speelde en zij met Soulvibration. Hij dacht: zo’n zangeres moeten we hebben en zij dacht; in die band wil ik zingen. telefoonnummers werden uitgewisseld en zo kreeg Groove Ally en er geweldige zangeres bij en Roxanne de band die ze graag wilde. Ook nieuw is zangeres Liza Huizen. Haar zangtalent kreeg ze mee van haar muzikale familie. Zij neemt de achtergrondzang/koortjes voor haar rekening. 

Het repertoire van Groove Ally beslaat een breed spectrum binnen de popmuziek, van funk tot rock. Prince, Toto, James Brown en Sam Cook en ook Tower of Power komen voorbij.

Springpop Revival borduurt verder op het oude Springpop dat voor het eerst in 1981 werd gehouden in het toenmalige jongerencentrum Sjangpouk en vanwege het knallende succes het jaar daarop uitweek naar Theater de Molenberg waar het een paar jaar lang volle zalen trok en daarna stopte.

In 2009 was een reünie van de bekende band Second Skin aanleiding om Springpop in een kleinere vorm nieuw leven in te blazen. 

Deze dertiende editie van Springpop Revival is evenals de vorige twaalf gratis te bezoeken.

Back to top button