Spreekuur gynaecoloog bij verloskundigenpraktijk Neeltje

Delfzijl – Soms is het noodzakelijk dat een vrouw tijdens de zwangerschap wordt doorverwezen naar de gynaecoloog in het ziekenhuis. Dat kan lastig zijn; je kunt plotseling niet meer terecht bij je eigen verloskundige en meestal is het ook niet om de hoek. Verloskundigenpraktijk Neeltje in Veendam en het Ommelander Ziekenhuis Groningen doen dit anders. Sinds kort kunnen zwangere vrouwen ook gewoon in hun eigen verloskundigenpraktijk het spreekuur van de gynaecoloog bezoeken.

Gynaecoloog Ruth van der Zwaag van het Ommelander Ziekenhuis houdt eens in de drie weken spreekuur in Veendam, in de praktijk van Neeltje. Zwangere vrouwen met een medische indicatie, zoals een te hoge bloeddruk of een tweelingzwangerschap, staan standaard onder controle van een gynaecoloog. Zij hoeven nu niet meer naar het ziekenhuis te reizen, maar kunnen terecht in hun eigen omgeving voor de zorg die zij nodig hebben.

Zorg op maat

“Dit sluit precies aan bij de zorg die wij willen bieden,” vertellen verloskundigen Rolien Ridder en Sannemarije Ridder. Sannemarije: “We hebben heel bewust voor een kleine praktijk gekozen. Hierdoor hebben we meer tijd en ruimte om een band op te bouwen. De wensen van de zwangere staan bij ons centraal. We willen zorg op maat bieden en op deze manier kan dat nog beter!”.

Gynaecoloog Ruth van der Zwaag van het Ommelander Ziekenhuis is erg enthousiast. “Door deze nieuwe manier van werken zijn de lijnen kort. Je stapt zo bij elkaar binnen om iets te overleggen. Wij vinden het belangrijk dat patiënten, indien mogelijk, zorg dichtbij huis krijgen. Deze samenwerking is een mooi voorbeeld van de manier waarop het Ommelander Ziekenhuis zorg wil verlenen: samen de beste zorg dichtbij.”

De samenwerking tussen het Ommelander Ziekenhuis en verloskundigen in de regio is eerder al op andere plaatsen succesvol gestart. Zo houden de gynaecologen ook al spreekuur bij verloskundigenpraktijken in Delfzijl en Veendam.

Back to top button