Sport Vereniging Appingedam viert 80-jarig bestaan met grote uitvoering

Appingedam – Sport Vereniging Appingedam kon na twee jaar weer een uitvoering organiseren, en dat in het jaar dat de vereniging 80 jaar bestaat.

De uitvoering stond in het teken van “Vrij”. Vrij van regels en een vereniging die vrij is voor iedereen, ongeacht leeftijd, afkomst en overtuiging.

SVA is een vereniging voor alle leeftijden, maar met name jonge leden deden mee aan dit festijn. Na maanden van trainen mochten eenieder laten zien wat ze hebben geleerd en ingestudeerd. De hele avond werd gevuld met muziek, dans en acrobatiek.

Op 26 februari 1943 werd SVA Appingedam opgericht. De vereniging is begonnen als gymnastiekvereniging en biedt tegenwoordig ook turnen, freerunning, jazzdance, pilates en aerobics. In de afgelopen 80 jaar SVA is er niet ieder jaar een uitvoering geweest. Dit is de 77e keer dat er een uitvoering wordt gehouden. Het gaat goed met de vereniging, die door corona wel te kampen heeft gehad met afname van leden.

Momenteel is er vanwege de groei zelfs tijdelijk een ledenstop nodig bij een tweetal groepen. Dat er veel leden actief en betrokken zijn bij SVA blijkt wel uit de deelname en opkomst tijdens de uitvoering. Naast de 200 leden die actief waren deze avond waren er over de 600 mensen te kijken. Het was een geslaagd sportief feest en voor de laatste keer in de sporthal Eelwerd.

Back to top button