Spooktocht Zeerijp zit vol maar er is nog plek voor vrijwilligers

Zeerijp – De dagen worden korter… Avonden worden langer. Langzaam komt de duisternis steeds eerder op ons af. Voor velen betekent dit dat de gezelligheid binnenshuis gezocht moet worden en kruipt men heerlijk op de bank met de kaarsjes aan. Dit geldt zeker niet voor iedereen. Er zijn mensen die het langzaam steeds benauwder krijgen en met angst en beven afwachten wat er allemaal komen gaat. Er gaan al duistere verhalen rond over het weekend van 18 en 19 november: De Spooktochten van Zeerijp!

Als je nu door het kleine dorpje op het Hoogeland van Groningen loopt merk je nog niet zoveel, maar vergis je niet! Het is al gaande, maar voor een leek is dat bijna niet te bemerken. De inwoners van Zeerijp weten wel beter, het is elk jaar weer hetzelfde liedje. November is traditiegetrouw de maand dat het hele dorp op haar grondvesten trilt als de jaarlijkse Spooktochten plaats vinden. Vele spoken, zombies, vampiers, horrorclowns, trollen, heksen en andere duistere entiteiten verzamelen zich in en rond Zeerijp voor de jaarlijkse bijeenkomst van alles en iedereen die ook maar iets met de duistere kanten van het leven te maken hebben. De sfeer in het dorp wordt nu al bepaald door het grote evenement doordat veel lugubere machten al vroegtijdig aanwezig zijn in het dorpje. Ze houden zich al op in de bossen en de donkere steegjes en maken zich op voor het weekend van 18 en 19 november. Steeds vaker hoor je de inwoners praten over vreemde voorvallen, rare verschijningen en andere onverklaarbare zaken. Steeds vaker zie je mensen schichtig over straat lopen, op naar huis, naar de veiligheid. Niemand weet waarom, waarvoor of hoe het zo gekomen is, maar dat het eraan zit te komen is volkomen duidelijk.

Het schijnt dat er bepaalde personen in het dorp wonen die deel uitmaken van het grote complot, maar daarover wordt liever niet gesproken, bang om alles nog heftiger te maken houden de inwoners hun lippen stijf op elkaar. Dat het niet onopgemerkt voorbij gaat is wel duidelijk. Bij de editie van vorig jaar waren er ruim 900 mensen die toch wel wilden weten wat er nou precies gebeurd in Zeerijp. Ze kwamen vrijwillig naar het dorpshuis van Zeerijp om een route te gaan lopen waarbij je kon aanschouwen welke kwade en slechte entiteiten zich allemaal ophielden in het doorgaans pittoreske dorpje. Volgens zeggen zijn de ruim 900 deelnemers er zonder kleerscheuren vanaf gekomen, maar dit kan niet worden bevestigd…

Ook dit jaar hebben zich weer een enorm groot aantal personen gemeld om de tocht der tochten te gaan lopen. Riepsters halen hoofdschuddend hun schouders op, zij weten wel beter. Wie gaat er nu vrijwillig de donkere bossen in als je weet wat daar allemaal rondspookt? Mensen op andere gedachten brengen bleek de afgelopen jaren totaal geen zin te hebben, dus de meeste inwoners stellen zich behulpzaam op en bieden hun hulp aan in de hoop dat ze daardoor erger kunnen voorkomen. Het tij valt niet meer te keren, het gaat weer gebeuren: Het kleine dorpje gaat wederom ondergedompeld worden in de donkerste en duisterste krachten uit de schaduwzijde van deze wereld.

Mocht je er nog bij willen zijn: Helaas, we zijn met ruim 900 deelnemers volkomen volgeboekt. Eventueel vrijkomende plaatsen worden gemeld op de website: www.spooktochtzeerijp.nl

Wil je helpen om de verdoemde deelnemers te steunen? Laat het weten en je gaat samen met ongeveer 100 vrijwilligers zorgen voor een onvergetelijke avond voor de heldhaftige personen die zich hebben durven inschrijven.

Er is geen ontkomen meer aan… Tik…tik…tik…

Back to top button