13.2 C
Delfzijl
21 juni 2021 21:12

Spontaniteit en beweging in ambtsketen Het Hogeland

spot_img

Uithuizen – De ambtsketen van de gemeente Het Hogeland is klaar. Edelsmid Marjanne Sorgdrager heeft deze op 27 maart, voorafgaand aan de raadsvergadering, overhandigt aan waarnemend burgemeester Henk Jan Bolding. Het ontwerp van de keten symboliseert de functie en positie van de burgemeester.

In de ambtsketen zijn vier tableaus verwerkt, die de functie en positie van de burgemeester vertegenwoordigen. De boomstam verbeeldt de onafhankelijkheid van de burgemeester, terwijl de slipsteek laat zien dat hij snel kan ingrijpen. Poppetjes symboliseren de aandachtigheid en betrokkenheid bij inwoners. Het vierde tableau toont de branding: het stimuleren, zoeken naar samenwerking en bieden van kansen voor initiatieven.

Al deze kenmerken zijn in de keten verwerkt en met deze vormen verwijst deze naar de samenleving. Aan de keten hangt een penning met het gemeentewapen. Burgemeester Henk Jan Bolding is enthousiast over de keten: “hij is origineel en spontaan en heel eigentijds. Ik ben er trots op dat ik hem als waarnemend burgemeester als eerste mag dragen”.

De edelsmid vroeg als voorbereiding voor het maken van de keten aan verschillende inwoners wat zij van een burgemeester verwachten. “Ik kreeg belangrijke waarden terug, zoals geborgenheid, verbinding en aandacht. Die waarden heb ik in beeldtaal geprobeerd te gieten, aldus Marjanne Sorgdrager. “Het resultaat is een keten die heel anders is dan de traditionele ketens: er zit veel spontaniteit, beweging en grilligheid in”.


Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,257VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
DierDier
KlussenKlussen
TuinTuin
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten