Spirit-leden volbrengen met succes vierdaagse van Nijmegen

Nijmegen – Drie leden van de wandelsportvereniging Spirit hebben op vrijdag 20 juli met succes de finish van de 102de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen in Nijmegen gehaald.

Janny Velema uit Wagenborgen liep voor de 29e maal de Vierdaagse, Joke Bos uit Farmsum deed dit voor de 21e maal en tot slot Jan Oolders uit Delfzijl was voor de 18e maal succesvol.

Janny en Joke liepen beide de 30 km.-afstand en Jan Oolders de verplichte 40 km. per dag.
Van de ingeschreven 47.431 wandelliefhebbers hebben zich op zondag of maandag voorafgaande aan de 4-Daagse 2.951 niet aangemeld, zodat er op 17 juli 44.480 lopers begonnen aan wat een bijzonder warme editie zou gaan worden. De 1e wandeldag
stond er nog een verfrissend windje waardoor het aantal uitvallers beperkt bleef tot 607. De 2e dag, de dag van Wijchen, werd het steeds warmer met wel wat wind, maar toch bleek deze dag zo zwaar te zijn, dat nog eens 1.344 wandelaars de strijd tegen de kilometers moesten staken.

De 3e dag, de dag van Groesbeek, is altijd een mooie dag met de Zevenheuvelenweg als
toetje. Halverwege de weg stond zoals gebruikelijk de wagen van het Dagblad van het Noorden met stapels gelukstelegrammen, altijd weer een mooi moment. Op deze dag moesten nog eens 1.225 lopers afhaken, terwijl ook de 4e dag, de dag van Cuijck,
nog 298 mensen stopten. Het aantal lopers, dat de finish op vrijdag op tijd bereikte komt hiermee op 41.006, waaronder ook de 3 Spiritleden.
.

Back to top button