Spirit-leden naar vierdaagse Nijmegen

Nijmegen – Van dinsdag 16 t/m vrijdag 19 juli aanstaande organiseert de Stichting De4daagse de 103e Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen in Nijmegen.

Voor deze vierdaagse hebben zich 47.236 wandelaars aangemeld, echter de praktijk leert dat ongeveer zo´n 6% niet op komt dagen bij de aanmelding op zondag of maandag voorafgaande aan de start op dinsdagmorgen, waarbij ook nog eens opgemerkt dient te worden dat de deelnamelimiet op 47.000 is gesteld.

Aan deze editie van de vierdaagse nemen ook weer een drietal leden van de w.s.v. Spirit uit Delfzijl deel. Zo loopt Jan Oolders uit Delfzijl zijn 19e vierdaagse op de verplichte 40 km.-afstand. Jannie Velema uit Wagenborgen loopt haar 23e vierdaagse en Joke Bos uit Farmsum neemt voor de 22 maal deel en zij doen dit op de 30 km.-afstand.

Dit jaar komen de individuele wandelaars uit 73 verschillende landen, terwijl 5.900 militairen uit 31 verschillende landen deelnemen. Op vrijdag worden alle lopers op de Via Gladiola (St.Annastraat) door maar liefst ruim 20 muziekkorpsen uit binnen- en buitenland begeleid naar De Wedren, de start- en finish locatie van de vierdaagse, waar de deelnemers hun welverdiende beloning in ontvangst mogen nemen.

Voor de supporters die niet in Nijmegen aanwezig zijn is er TV Gelderland die dagelijks het vierdaagse-journaal uitzendt en op vrijdag van 14.00 u. tot 18.00 u. de intocht rechtstreeks in beeld brengt.Back to top button