fbpx
zaterdag 04 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Speelgoedbank SAM van start in de gemeente Het Hogeland; speelgoed voor kinderen uit minimagezinnen

Uithuizen – De afgelopen jaren was de Sinterklaas Speelgoedinzameling Actie voor de Minima (SAM) een groeiend en inmiddels groot succes in de gemeente Het Hogeland. Dankzij de ruimhartige inbreng van kwalitatief goed speelgoed kregen ook de kinderen van de minimagezinnen een mooi sinterklaasfeest.

Door dit succes kwam de laatste jaren steeds vaker de vraag of ze dit initiatief niet breder zouden kunnen maken en dat is gelukt met de oprichting van Speelgoedbank SAM.

Speelgoedbank SAM
De opzet van de nieuwe speelgoedbank is dat kinderen (en ouders) van minimagezinnen het hele jaar door speelgoed kunnen ophalen dat zij mogen houden. Dat kan natuurlijk ‘zomaar’ zijn, maar ook voor eigen verjaardagen, als verjaardagscadeautje voor andere kinderen, Sinterklaas, Kerstmis, enzovoorts.

De organisatie vindt het belangrijk dat alle kinderen kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten die door de meeste gezinnen normaal gevonden worden, maar die voor de kinderen van gezinnen met een minimum inkomen helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn. Vaak voelen deze kinderen zich buitengesloten, zijn ze ziek als ze jarig zijn, want dan hoeven ze niet te trakteren, laat staan dat ze een feestje kunnen geven of kunnen bezoeken. Wij willen deze drempels proberen weg te nemen.

Locatie
De organisatie heeft lang en intensief gezocht naar een goede én betaalbare locatie in de gemeente Het Hogeland; ze zijn immers afhankelijk van donaties. Inmiddels is er een onderkomen gevonden in de Sarrieshut, Mennonietenkerkstraat 13 in Uithuizen (bij de molen). Gezinnen die in aanmerking komen voor deze voorziening zijn van harte welkom om op donderdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur langs te komen. 

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,326VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer