fbpx
12.7 C
Delfzijl
zaterdag 06 juni 2020
Home Agenda tips Speciale feestavond voor vrijwilligers die zich inzetten tijdens evenementen in Appingedam

Speciale feestavond voor vrijwilligers die zich inzetten tijdens evenementen in Appingedam

Appingedam – Op vrijdagavond  6 oktober vind er een in de Nicolaïkerk een speciale avond plaats om alle vrijwilliger die betrokken zijn bij de evenementen in de Fivelstad te bedanken voor hun geweldige inzet. Inmiddels hebben zich 300 vrijwilligers aangemeld.

In Appingedam worden er per jaar ongeveer 30 evenementen georganiseerd. Deze evenementen worden door circa 200.000 belangstellenden bezocht. Veel, heel veel vrijwilligers zetten zich belangeloos in om het zo aangenaam mogelijk in onze stad te krijgen. Wat wordt er eigenlijk voor de vrijwilliger in zijn algemeenheid gedaan. Veel te weinig natuurlijk.

Het korps vrijwilligers is de kurk van onze samenleving. Onbetaalbare krachten die zich geheel belangeloos opstellen. Met name in het westen van het land worden er al evenementen afgelast bij gebrek aan vrijwilligers. Bij de Spooktocht op 27/28 oktober 2017 bijvoorbeeld worden ongeveer honderdvijftig vrijwilligers ingezet. Bie Daip Festival. Wat een feest maar zonder vrijwilligers zou dit evenement niet gehouden kunnen worden. Een verregende Damsterdag. Maar de vrijwilligers zorgden er toch maar voor dat dit door kon gaan. Heel veel toeschouwers langs het parcours van de Stadsloop. Met dank aan de vrijwilligers. Wat te denken van de schaatsmarathon op 12 februari 2012. Wat heeft dit evenement een geweldige landelijke promotie voor onze stad betekend. 1.2 miljoen hebben naar de NOS reportage gekeken met een enthousiaste Herbert Dijkstra die het nog altijd heeft over deze schaatsmarathon. Maar zonder vrijwilligers was er geen schaatsmarathon
geweest waar iedereen zo van genoten heeft.

Voor Hans Meijer en Kees Bijmolt aanleiding om een avond voor deze vrijwilligers te organiseren. Op 6 oktober 2017 komen de vrijwilligers van evenementen in de Nicolaikerk bijeen om met elkaar te praten, verbindingen leggen en waar ze elkaar leren kennen bij welke organisatie ze betrokken zijn. Voor dit bonte gezelschap treden op Henk & Peter de Haan. Zij trekken inmiddels volle zalen in bijvoorbeeld de Molenberg. Harmony Glen wordt door heel Europa gevraagd. In het programma van het Bie Daip Festival zijn ze niet meer weg te denken. Aan Derk Bosscher de taak om alles in goede banen te leiden. Voor onze eigen stadsomroeper Henk Perdok is er vanzelfsprekend ook een rol weggelegd. Heiko Kiel heeft van diverse evenementen een film gemaakt. De beelden worden vanaf 19.00 uur en in de pauze getoond. De avond wordt om 19.30 uur geopend door
burgemeester Anno Wietze Hiemstra.

Het karakter van deze avond is bijzonder te noemen. Een avond voor de vele vrijwilligers van evenementen in Appingedam. Een avond in de Nicolaikerk waarbij de drempel bewust laag is gehouden. Er zijn bijvoorbeeld geen gereserveerde plaatsen. En alles wordt gefinancierd door sponsoren inclusief hapje en drankje.

Advertenties