Spacebuzz van astronaut André Kuipers op bezoek bij OBS de Vuurvlinder in Appingedam

Appingedam – Dinsdagmiddag hebben leerlingen uit groep 7 van OBS de Vuurvlinder in Appingedam bezoek gehad van de Spacebuzz van astronaut André Kuipers. De SpaceBuzz is een ruim vijftien meter lang raket voertuig voorzien van de nieuwste virtual reality en augmented reality technologieën. Aan boord reizen kinderen naar de ruimte, waar ze de aarde zien door de ogen van een astronaut.

De leerlingen namen in groepjes plaats in de raket. Na een korte introductie door André Kuipers kregen de kinderen een virtual reality bril op. Om de virtual reality beleving te versterken bewegen de stoelen in de raket ook nog eens. De leerlingen en juffen vonden het een bijzondere beleving die het lesprogramma goed ondersteunt.

Educatieprogramma
SpaceBuzz is een educatieprogramma voor leerlingen in groep 7 en is gebaseerd op de missietraining van een astronaut. Leerlingen worden als bemanning klassikaal voorbereid op hun ruimtereis en ontdekken gaandeweg over de ruimte, de aarde, de natuur en techniek. Wanneer deze training succesvol is afgerond, komt de SpaceBuzz naar school. Hier in ervaren ze het overview effect door de ogen van een astronaut. Ze zien de aarde als een blauwe oase van leven in een zwart, onherbergzaam heelal. Van de lancering tot de spectaculaire landing voelt de missie met de SpaceBuzz levensecht.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2753″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]


Back to top button