fbpx
12.6 C
Delfzijl
woensdag 30 september 2020
Home Politiek SP Hogeland in actie met gedupeerden gaswinning

SP Hogeland in actie met gedupeerden gaswinning

Uithuizen – De SP wil met gedupeerden van de gaswinning de strijd aan gaan. Komende week is de partij te vinden in Kantens, Usquert en Onderdendam. Daar gaan ze het gesprek aan met mensen die al jaren wachten op schadeherstel en/ of een veilig huis. Deze verhalen komen in het derde zwartboek dat Sandra Beckerman, Tweede Kamerlid, aan het maken is.

 “De staat heeft meer schade aangericht dan de aardbevingen zelf,” aldus Beckerman. “Acht jaar na de aardbeving bij Huizinge wachten tienduizenden gedupeerden nog steeds. Wij leggen ons niet neer bij dit gigantische onrecht en blijven de strijd aangaan.”

Het zwartboek vertelt de verhalen van die gedupeerden en maakt daarmee duidelijk hoe groot dat onrecht is. Daarom vindt ze het belangrijk om de echte verhalen van mensen zelf te horen. Alleen dan wordt duidelijk wat er echt speelt.

“Hoe hopeloos de situatie nu ook lijkt”, vervolgt Beckerman haar verhaal, “Door met elkaar een vuist naar Den Haag te maken, wordt het onmogelijke mogelijk.” SP Hogeland is dus de komende week te vinden in verschillende dorpen.

Toekomstig raadslid Joop Bergman: “Ik vind het een hele grote eer om mensen uit het Hogeland te vertegenwoordigen en samen met hen de strijd aan te gaan. Daarom zoeken we ze ook op. Ik heb er zin in.”

In de laatste week van augustus gaat de SP ook in gesprek met mensen in Midden-Groningen en Delfzijl.