vrijdag 30 juli 2021
19.9 C
Delfzijl

Soroptimistclub De Eemsmond plant bomen

spot_img

Delfzijl – 100 jaar geleden werd in California de eerste Soroptimistclub opgericht en hun eerste doel de  Sequoia’s, reuzencipressen, in het nationale park van Redwood te beschermen. Door hun inspanning zijn er nu bossen beschermd die anders uitgeroeid zouden zijn. Als een soort van eerbetoon aan het project van 100 jaar geleden, en het bewustzijn verantwoordelijk te zijn voor mens en milieu, is er een project gestart, plant voor de planeet met de naam 100XTREES4LIFE. Soroptimist internationaal is een wereldwijde organisatie van vrouwen die zich inzet voor de rechten van de mens met bijzondere aandacht voor de vrouw. Tevens heeft ze een stem in de VN waar aandacht wordt gevraagd voor velerlei werkvelden waaronder die van educatie,  gezondheid en milieu .

Meer dan 100 Nederlandse soroptimistclubs gaan bomen planten in Nederland en ook in Mali. Om zo een bijdrage te leveren aan  duurzame ontwikkelingen en het tegengaan van de gevolgen van de klimaatverandering.

Soroptimistclub De Eemsmond is het project gestart met het planten van drie bomen, een watercipres in het Slochterbos, een walnootboom op de hoek van de Gerichtsweg en Bolhuislaan in Wirdum in een walnootboom in het Biessumerbos. Soroptimistclub De Eemsmond bestaat dit jaar 50 jaar. Ze ondersteunt door middel van fundraising diverse projecten ver weg en dichtbij zoals onderwijsprojecten, waterprojecten en de voedselbank.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,265VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
KlussenKlussen
DierDier

Populaire berichten