fbpx
0.3 C
Delfzijl
17 januari 2021 12:35

Soloprogramma Nasrdin Dchar in de Molenberg

Delfzijl – Acteur en Gouden Kalf-winnaar Nasrdin Dchar komt vrijdag 21 april naar Theater de Molenberg met zijn soloprogramma DAD. De voorstelling begint om kwart over acht.

De rode draad in DAD is het vaderschap. Zo vertelt Dchar over zijn Marokkaanse vader, die in Nederland zijn geluk kwam beproeven en werk vond in een fabriek. En hij vertelt over zelf vader worden, over opgroeien in het Brabantse Steenbergen, over de protesten tegen de vestiging van een asielzoekerscentrum in zijn woonplaats en over zijn zorgen over de groeiende en openlijke haat tegen “buitenlanders” in Nederland.

Als kersvers vader baat dat hem grote zorgen. Wil hij wel dat zijn kind opgroeit in een land waar hij zich zorgen moet maken hoe er naar het kind wordt gekeken? En wat doet het vaderschap verder met Dchar? Want het is ook een confrontatie met zijn roots, die zo belangrijk voor hem zijn. Welke elementen van zijn achtergrond, de cultuur, het geloof van zijn ouders – al die zaken die hij zo vanzelfsprekend heeft meegekregen in zijn opvoeding – gaat hij overdragen op zijn kind? DAD is zodoende een autobiografische voorstelling over generaties, emigratie, toen, nu en straks. En over hier en daar, leven en dood. Gebracht door Dchar met de energie van een vader, die het ene moment in de wolken is, dan weer doodsbang voor de wereld waarin zijn nageslacht een weg moet vinden. “Een belangrijke voorstelling”, aldus de recensent van het Dagblad van het Noorden, die DAD vier sterren gaf.

Volg ons op

10,776FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten