fbpx
11.4 C
Delfzijl
25 oktober 2020 09:33

So-What wint Nederlands Kampioenschap Hiphop

Zwolle – Op zondag 8 oktober werd in theater de Spiegel, de finale van het Nederlands Kampioenschap Hiphop/Streetdance van de bond Soneo gehouden.

Dansschool The Legacy, onder leiding van Cheryl Tualena, was vertegenwoordigd met maar liefst 5 teams en 1 duo. Zij wisten voldoende punten te behalen tijdens de voorrondes eerder dit jaar en plaatsten zich zo voor de finale. Dat is al een hele prestatie op zich.

In de categorie Streetdance 6-9 jaar werd het jongste Demoteam van de dansschool So Fly tweede van Nederland.

In de categorie Streetdance 10-13 jaar werd Demoteam The Future ook tweede van Nederland. De concurrentie was in beide categorieën enorm hoog.

In de categorie Hiphop Rules 12-16 jaar is plaatsing voor het EK in Helsinki Finland en het WK in Orlando Amerika mogelijk. In deze categorie zijn de regels strenger en het niveau nog weer hoger. Demoteam Justified en Demoteam So-What kwamen tegen elkaar uit. Helaas viel Justified na een sterk optreden buiten de prijzen maar wist So-What zich te knokken naar een dik verdiende eerste prijs. So-What werd Nederlands Kampioen en kwalificeert zich daarmee voor het EK Hiphop en WK Hiphop 2018.

Het duo Wenchy en Roxanne danst nog geen jaar samen maar timmeren op
Landelijk niveau goed aan de weg. Zij kwamen uit in de Hiphop Rules Double 14+. Ze zetten een ijzersterk optreden neer en wisten hiermee de derde plaats te behalen.

Als laatste was Demoteam ACE aan de beurt in de categorie Hiphop Rules 14+. Ook hier is kwalificatie voor EK en WK mogelijk. De zwaarste categorie van de dag qua concurrentie. ACE gaf alles wat ze hadden en namen de derde prijs in ontvangst.

Wilt u de teams in actie zien? Op zondag 5 november geeft Dansschool The Legacy twee shows in theater de Molenberg in Delfzijl. Voor meer informatie: www.dansschoolthelegacy.nl

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,222VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten