Snorkeltocht Duikteam Marlijn op 7 januari

Appingedam – Op zaterdag 7 januari 2023 organiseert Duikteam Marlijn uit Appingedam voor de 24ste maal haar jaarlijkse Nieuwjaars snorkeltocht door het Nieuwediep in Appingedam.

Elk jaar wordt op deze manier op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar het duikseizoen voor Duikteam Marlijn geopend. Alleen door ijsgang (8 maal) en corona (2 maal) moest dit evenement 10 keer worden afgezegd. De snorkeltocht start bij de brug aan het begin van de Dijkhuizenweg en gaat door tot aan de brug van de Wijkstraat. De afstand voor het snorkelen is ongeveer 800 meter.

De temperatuur van het water is ongeveer 6 graden en de snorkelaars dragen tegen de kou beschermende kleding.  Voor de veiligheid van de snorkelaars is een volgboot en ondersteuning van de plaatselijke EHBO.

Het evenement start om 15.00 en eindigt wanneer de laatste snorkelaars het water hebben verlaten (circa 15.30 / 15.45 uur). Na afloop krijgen de deelnemers als beloning een kom warme erwtensoep met roggebrood en spek aangeboden in restaurant Overdiep aan de Stadshaven 2 in Appingedam.Back to top button