18.3 C
Delfzijl
zaterdag 20 juli 2019
Home Sport Sneldenktoernooi CBS De Noordkaap nieuw leven in geblazen

Sneldenktoernooi CBS De Noordkaap nieuw leven in geblazen

Uithuizermeeden – Het sneldenktoernooi op CBS De Noordkaap is weer nieuw leven ingeblazen.

Het sneldenktoernooi dammen/schaken bestaat al heel wat jaren. Meester Mihl heeft het sneldenktoernooi opgezet, meneer Siep hielp meester Mihl daarbij. Sinds 2000 is daar ook een bokaal bijgekomen ‘De meester Mihl bokaal’ deze wordt nu jaarlijks uitgereikt. Meneer Siep heeft vanaf 2000 de  organisatie van het toernooi voortgezet.

Het sneldenktoernooi gaat op tijd. Om de tien seconden gaat er een zoemer en moet er een zet gedaan worden. Er deden ongeveer 40 kinderen en 20 volwassen mee aan het toernooi. Er waren rode wangen zichtbaar en we hoorden hersens kraken. We hoorden een kreet ; “Yes! Ik heb gewonnen”, of een zucht; “hè verloren”. Er waren twee juryleden aanwezig deze avond Pim en René La Crois. Zij hielden goed in de gaten of alles volgens de spelregels verliep.

Mevrouw Mihl was aanwezig om ‘de meester Mihl bokaal’ uit te reiken. De 8-jarige Ruben Renken heeft de bokaal in ontvangst mogen nemen. Ruben is ongeslagen kampioen geworden bij de welpen, hij mag door naar de Nederlandse finale. Ruben damt al vanaf zijn zesde.

CBS De Noordkaap is ontzettend blij dat ze weer een sneldenktoernooi hebben kunnen organiseren, dit was niet gelukt zonder de hulp van damverening Warffum, Jeanine Wolters en Marja Renken. “Het was een spannende en zeer geslaagde avond”, aldus juf Diddy van de Noordkaap. Volgend jaar organiseert de Noordkaap zeker weer het toernooi, ouders, leerlingen en oud leerlingen zijn van harte uitgenodigd om mee te doen.

Advertenties
Advertenties