4.1 C
Delfzijl
9 maart 2021 11:00

Smokey gaat logeren bij groep 1 en 2 van basisschool De Kronkelaar in Wagenborgen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021

Wagenborgen – Brandweer Groningen is tijdens de Nationale Voorleesdagen op 25 en 26 januari weer gestart met de campagne ‘Smokey komt logeren’.  Burgemeester Gerard Beukema heeft woensdagochtend op basisschool De Kronkelaar in Wagenborgen de campagne afgetrapt door voor te lezen aan groep 1 en 2. Veertig kinderen luisterden aandachtig naar de burgemeester toen hij voorlas uit het boek Smokey komt logeren.

Smokey is de knuffelhond van brandweer Groningen die vervolgens bij de kinderen mag logeren. De verschillende scholen ontvangen een logeerpakketje waarna Smokey om beurten een paar nachtjes bij de kinderen mag overnachten. Zij mogen dan voor de knuffelhond zorgen, maar het is belangrijk dat hij in een brandveilig huis slaapt. Samen met ouders/verzorgers en/of opa’s en oma’s vullen de kinderen een werkblad in over brandveiligheid en leren op speelse wijze hoe het er voor staat met de brandveiligheid in hun leefomgeving.   Brandweer Groningen wil met deze campagne spelenderwijs het bewustzijn van brandveiligheid bij kinderen verbeteren.

De Smokey campagne draait in de eerste plaats om de kinderen. De brandweer wil bereiken dat zij zich op latere leeftijd meer bewust zijn van de risico’s van brand. Deze Smokey campagne betrekt ouders/verzorgers,  maar ook opa’s en oma’s bij de campagne zodat zij samen met hun (klein)kinderen bezig zijn met brandveiligheid.  Tevens geeft het Veiligheidsregio Groningen inzicht in de rookmelderdichtheid in het cluster Eemsdelta. Hier inzage in verkrijgen is belangrijk om verdere brandveilig leven projecten te ontwikkelen voor doelgroepgerichte voorlichting op het gebied van brandveiligheid.

Volg ons op

10,968FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen

Populaire berichten