fbpx

Sloop voormalig schoolgebouw Pinkeltje in Appingedam begint

Appingedam – De sloop van voormalig schoolgebouw Pinkeltje aan de Heiman Akkerstraat 15 begint maandag 14 oktober 2019. Het werk wordt uitgevoerd door Rozeboom Sloopwerken uit Appingedam en is naar verwachting eind dit jaar klaar.

Sloopwerkzaamheden
Als eerste haalt de aannemer vrijdag 11 oktober de hekken rond het terrein weg. Tijdens de sloop zal de aannemer ook bomen en bosjes verwijderen die nu nog op het terrein van Pinkeltje staan. Enkele bomen blijven staan.

Sloopwerkzaamheden kunnen overlast geven. Bijvoorbeeld door de afvoer van het sloopafval en de aan- en afvoer van materieel. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, gebruikt de aannemer een voorgeschreven aan- en afvoerroute. Deze ligt in het noordelijk deel van de Houwerdastraat. De keuze voor deze route betekent dat er ook achteruit rijdend (vracht)verkeer zal zijn.

Nieuwe bestemming
Na de sloopwerkzaamheden en de afvoer van de sloopmaterialen wordt het terrein ge√ęgaliseerd en ingezaaid met gras. Wethouder Annalies Usmany-Dallinga: “Het terrein krijgt in de toekomst een nieuwe bestemming. De manier waarop de locatie uiteindelijk wordt ingericht maakt onderdeel uit van de wijkaanpak voor Opwierde-I.”

Back to top button