Sloop voormalig café ’t Anker maakt nieuwbouw Slagerij Cramer mogelijk

Delfzijl – Wethouder Jan Menninga gaf op 7 december met het inslaan van de deur het startsein voor de sloop van café ’t Anker aan het Plein de Vennen in Delfzijl. Op de plek van het café komt de nieuwbouw van Slagerij Cramer. Als de slagerij is verhuisd naar de nieuwe winkel, wordt het pand van de huidige slagerij op de hoek van Willemstraat en Plein de Vennen gesloopt om ruimte te maken voor Wonen met een PLUS.

Nostalgische plek
Menninga nodigde voor dit bijzondere moment niet alleen de familie Cramer uit, maar ook Bernard Swart uit Delfzijl. Swart was jarenlang ober in het café. “Voor veel inwoners van Delfzijl, en ook daarbuiten, is ’t Anker een plek vol herinneringen. Relaties werden er begonnen en beëindigd, het was een van de bekendste ontmoetingsplekken in Delfzijl. In de loop der jaren zijn er verschillende eigenaren geweest. Tinus van der Linde junior was daarvan denk ik wel de bekendste. De meeste mensen noemden het café daarom liefdevol ‘Lutje Tinus’. Met de sloop van het pand gaat een stukje geschiedenis van Delfzijl verloren. Gelukkig komt er een prachtige slagerij voor terug.” Thom Cramer beaamt dat. “We kijken er naar uit om volgend jaar te verhuizen naar onze nieuwe winkel. Natuurlijk is het jammer dat onze huidige winkel verdwijnt, maar ook daar komt iets moois voor terug.”

Wonen met een PLUS
Dat moois is het project Wonen met een PLUS. In de driehoek tussen de Waterstraat, Willemstraat en Havenstraat in het centrum van Delfzijl, verrijst de komende twee jaar een bijzonder nieuwbouwcomplex. Wonen met een PLUS omvat zeventig huurappartementen en acht koopappartementen, voor jong en oud. Gemeente Eemsdelta, woningcorporatie Acantus, zorgorganisatie Noorderzorg en supermarktorganisatie Lidl werken samen aan het project. Rottinghuis is de ontwikkelaar en aannemer en het ontwerp is gemaakt door de Zwarte Hond. Met onder meer de Lidl op de begane grond en Noorderzorg aanwezig in het complex zelf, is dit nieuwbouwcomplex straks van alle gemakken voorzien. Dicht bij alle voorzieningen in het centrum en vlak bij het strand en de boulevard. Hierdoor biedt het complex alle comfort en gemak op het gebied van wonen, elkaar ontmoeten, winkelen en zorg. Het project is naar verwachting eind 2023 klaar.

Back to top button