Sloop panden voormalige voetbalclub Neptunia begonnen

Delfzijl – Op het voormalige sportcomplex aan de Wierdeweg in Delfzijl is een sloop bedrijf inmiddels begonnen met het afbreken van de gebouwen van voetbalclub VV Neptunia.

Na fusie tussen Neptunia en VV Eemsboys tot NEC Delfzijl in 2014 staat het complex er verlaten bij.  Geregeld werd het complex door vandalen bezocht. Afgelopen twee maanden werd er tot twee keer toe brand gesticht in de gebouwen. De sloop van het complex is hier door versneld. De gemeente was in afwachting van een asbest en vleermuizen onderzoek.  De gemeente wil nu voorkomen dat de gebouwen nog eens in brand worden gestoken. Tevens is er al asbest vrijgekomen bij een eerdere brand.

Nieuwe bestemming
Het terrein van circa 20 hectare heeft een nieuwe bestemming, Een boer uit de omgeving wil 14 hectare als landbouwgrond gebruiken. De rest gaat naar de achterliggende tuinen en een stuk natuur. Wanneer alles is afgerond kan nog niet worden gezegd, dit is afhankelijk van hoelang de sanering van het complex gaat duren.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”1263″]


Back to top button