Sloop nieuwbouw voor 93 woningen in de wijk Tjamsweer in Appingedam na onaanvaardbaar verschil

Appingedam – Tijdens een bewonersavond op 1 juli presenteerden de gemeente Eemsdelta, Nationaal Coördinator Groningen en Woonstichting Groninger Huis een gezamenlijk besluit voor de versterkingsopgave van een deel van de wijk Tjamsweer in Appingedam. Woonstichting Groninger Huis gaat 48 huurwoningen slopen en vervangen door nieuwbouw. De particuliere eigenaren van 45 koopwoningen krijgen de mogelijkheid om te kiezen voor sloop en nieuwbouw.

In het deel van Tjamsweer tussen de Stadhouderslaan en de Statenlaan (noord-zuid) en de Koninginnelaan en de Jonkerslaan (west-oost) zijn alle woningen onderdeel van de versterkingsopgave. Het gaat om vergelijkbare type woningen die in dezelfde periode gebouwd zijn. In hoeverre de woningen aardbevingsbestendig zijn, werd echter op verschillende momenten beoordeeld met diverse uitkomsten tot gevolg.

Meer gelijkheid in de buurt
Woonstichting Groninger Huis staat de komende jaren voor een grote verduurzamingsopgave. Vanwege de leeftijd van de woningen in deze buurt ziet de woningcorporatie sloop en nieuwbouw als de meest toekomstbestendige keuze voor de lange termijn. De drie partijen hebben in goed overleg gezocht naar een oplossing om voor meer gelijkheid in de buurt te zorgen, door ook voor de particuliere woningeigenaren sloop en nieuwbouw aan te bieden.

Back to top button