Sloop leegstaande panden Bolwerk in Appingedam van start

Appingedam – Vandaag heeft de firma Revoort in opdracht van Heuvelman Projecten een start gemaakt met de sloop van het voormalig Chinees restaurant Shanghai aan het Bolwerk in Appingedam. Op de plek van het restaurant worden drie blokken gebouwd met in totaal zes appartementen en vijf grondgebonden woningen.

Wethouder Annalies Usmany-Dallinga: “De sloop van het Chinees restaurant is de start van een algehele verbetering van het hele Bolwerk. De leegstaande bebouwing is al jaren een doorn in het oog. De start van de sloop betekent dat we vooruit kunnen kijken naar nieuwe en aardbevingsbestendige woningen die goed passen in het historische centrum van Appingedam.”

Heuvelman Projecten gaat na de sloop van het restaurant de nieuwe woonblokken bouwen. Deze woningen zijn ontworpen door Adema Architecten. Woonstichting Groninger Huis laat Adema Architecten bovendien een plan maken voor vier huurwoningen op de plek van de voormalige bakkerij en cafetaria De Vesting aan het Bolwerk. De cafetaria verhuist in april 2022 naar de Dijkstraat in Appingedam.

impressie woongebouw op locatie van het voormalig restaurant.
Back to top button