8 C
Delfzijl
21 april 2021 21:32

Sloop en nieuwbouw voor 155 woningen in Opwierde

Appingedam – De gemeente Appingedam en de Nationaal Coördinator Groningen(NCG) hebben afgelopen dinsdag (11 juni 2019) de eigenaren van 155 woningen in Opwierde-I verteld wat de inhoud van het versterkingsadvies voor hun woning betekent. Gezien de hoge kosten die gepaard gaan met het bouwkundig versterken wordt samen met de eigenaren gewerkt aan een plan voor sloop-nieuwbouw. De woningen staan aan de Houwerdastraat, Ripperdastraat, Heiman Akkerstraat en de Rengersstraat. Ze maken onderdeel uit van de zogenaamde ‘batch 1588’.

Gesprekken
In de komende maanden gaan de eigenaren van de betreffende woningen samen met een bewonersbegeleider van Nationaal Coördinator Groningen en een bouwkundige in gesprek over de wensen en mogelijkheden voor hun nieuwe woning. Eén van de resultaten van de gesprekken is dat de eigenaar weet welk budget straks beschikbaar is voor de bouw van de nieuwe woning. Uiterlijk in oktober dit jaar moeten alle gesprekken hebben plaatsgevonden.

De eigenaren van de 155 woningen hebben lang moeten wachten op duidelijkheid. Al in 2016 hebben de opnames en beoordelingen van hun woning plaatsgevonden. Door het gasbesluit uit het voorjaar van 2018 en de daaruit voortkomende verandering van aanpak van de versterkingsopgave is er forse vertraging ontstaan.

Volgens wethouder Annalies Usmany-Dallinga staan de eigenaren aan de vooravond van een intensief traject: “Samen met buren zullen er veel keuzes gemaakt worden. Maar daar gaan we de mensen bij helpen. Wanneer we goed samenwerken gaan we deze grote opgave tot een succes maken.”

Volg ons op

11,074FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
DierDier
AutoAuto

Populaire berichten