vrijdag 24 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Sloop eerste MKB-pand in centrum Loppersum gestart

spot_img

Loppersum – Onlangs is de sloop van het eerste MKB-pand in het centrum van Loppersum gestart. In totaal komen ongeveer 20 MKB-panden in het centrum in aanmerking voor versterking. Bij de versterking van de panden wordt nauw samengewerkt met de gemeente.

De visie van de gemeente op de dorpskern wordt in de versterkingsplannen meegenomen. Omdat het bij dit eerste pand gaat om een acuut onveilige situatie en er veel versterkingsmaatregelen nodig zouden zijn, is er gekozen voor sloop en nieuwbouw. Voordat de sloop daadwerkelijk van start kon gaan is er langdurig overleg geweest tussen de eigenaren, de gemeente, de aannemer en NCG. De mogelijkheden en grenzen zijn verkend en uiteindelijk heeft dit geleid tot een uitvoeringsplan waarin iedereen zich kan vinden. Ook met de gevolgen van de werkzaamheden voor de buurpanden en de straat is rekening gehouden. De verwachting is dat het nieuwe, versterkte pand eind april of begin mei 2021 versterkt wordt opgeleverd.

Programma MKB panden
Voor de versterking van de MKB-panden in het centrum van Loppersum is een speciaal programma ontwikkeld. De visie van de gemeente op het centrum is gekoppeld aan het versterkingstraject. Ook de wensen van de ondernemers worden zoveel mogelijk meegenomen. De komende tijd werkt NCG de versterkingsadviezen per adres verder uit; de eerste gesprekken met de ondernemers hebben al plaatsgevonden. Tijdelijke winkelunits in het centrum maken het voor de ondernemers mogelijk om hun winkel open te houden. De eerste tijdelijke winkelunits worden in maart of april geplaatst.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
DierDier
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto

Populaire berichten