7.7 C
Delfzijl
13 mei 2021 02:44

Sleutels zes aardbevingsbestendige woningen in Loppersum overhandigd

Loppersum – Op 2 oktober zijn de sleutels overhandigd aan de eigenaren van zes nieuwe aardbevingsbestendige woningen aan de Delfstraat en de Zeedijken in Loppersum. Oorspronkelijk stonden op deze plek acht woningen; na overleg met bewoners en de gemeente zijn er zes huizen teruggebouwd.

Aannemer Plegt-Vos heeft de woningen gebouwd, met veel aandacht voor duurzaamheid. Zo zijn de woningen gasloos, voorzien van zonnepanelen en voorzien van een luchtwarmtepomp. De eerste voorbereidingen voor dit project waren in 2017; de bouwwerkzaamheden gingen in februari 2020 van start.

Grotere percelen
Oorspronkelijk stonden op deze plek acht woningen. Twee woningen zijn opgekocht. Na overleg met bewoners en de gemeente zijn zes woningen teruggebouwd. De grond van de andere twee woningen is herverdeeld, waardoor de zes eigenaren een groter perceel terug hebben gekregen. Ook heeft een aantal bewoners nu een hoekwoning in plaats van een rijtjeshuis.

Meer versterkingsprojecten
In Loppersum zijn veel versterkingsprojecten in volle gang en de komende tijd starten meer sloop- en bouwwerkzaamheden in het dorp en in de gemeente. Zo beginnen in oktober de bouwwerkzaamheden voor zes woningen aan de Duursumerweg en de Badweg. Ook zijn de sloopwerkzaamheden begonnen van een aantal vrijstaande woningen aan de Badweg.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,291VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
AutoAuto
WonenWonen
DierDier
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten