Slachtoffer steekpartij Appingedam neergestoken door eigen zoon

Appingedam – De 46-jarige man die gisteravond om het leven kwam bij een steekincident in zijn woning aan de Placiusstraat in Appingedam is gestoken door zijn eigen zoon. De 20-jarige jongen kon kort na het incident worden aangehouden in de omgeving van de woning.

De politie kreeg rond 22:50 uur de melding van een steekincident. Hulpdiensten gingen met spoed ter plaatse, maar hulpverlening mocht niet meer baten. Het slachtoffer is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. De verdachte had de woning verlaten. De politie startte direct een onderzoek.

Na een korte zoektocht werd de verdachte rond 23:30 uur op de Patrimoniumstraat aangehouden. De verdachte is na de aanhouding direct overgebracht naar het politiebureau en is daar verhoord.

Volgens het Dagblad van het Noorden, die met de moeder sprak, handelde de jongen uit noodweer: “Mijn partner was dronken en heel vervelend. De emmer was vol bij mijn zoon. Ik ben tussen beide gesprongen en stuurde mijn zoon weg. Vervolgens ging de vader achter de jongen aan waarna hij uit zelfverdediging uithaalde met een mes”.

De politie is ook vandaag nog druk bezig met onderzoek in de woning.

Back to top button