Sinterklaas onder grote belangstelling verwelkomt in Delfzijl; Pietenhuis officieel geopend

Delfzijl – Op zaterdagmiddag verwelkomde Delfzijl Sinterklaas en zijn vrolijke Pieten in de haven. Terwijl de kinderen en ouders vol spanning wachtten, zorgden Dansschool The Legacy en Twirlteam Revolution uit Delfzijl voor vermaak met muziek en dans.

Zodra Sinterklaas aan wal stapte, werd hij hartelijk begroet door wethouder David de Jong van de gemeente Eemsdelta. Na een eerste begroeting van de enthousiaste kinderen, besteeg Sinterklaas zijn trouwe schimmel. Begeleid door vrolijke muziek trok het gezelschap door het centrum. In de Oranjestraat stond een heus Pietenhuis opgesteld. Samen met de wethouder opende Sinterklaas, onder grote belangstelling van de kinderen, officieel het Pietenhuis.

Het Pietenhuis is op woensdagmiddag 22 en 29 november en zaterdagmiddag 25 november en 2 december geopend. Tijdens deze dagen zijn er Pieten aanwezig voor een gezellig (foto)moment met de kinderen. Kinderen kunnen op deze dagen ook hun zelf geknutselde schoentjes inleveren. De oplossingen van de woordzoeker kunnen in de brievenbus van het Pietenhuis worden gedeponeerd. Elke woensdagmiddag vindt een prijsuitreiking plaats, waar maar liefst 55 prijzen te winnen zijn. Alle kinderen die een schoentje hebben ingeleverd, kunnen deze op 2 december ophalen, met iets lekkers erin.

Back to top button